Pénzbüntetés és három év eltiltás a Kárpátia énekesnek, mert elénekelte az igazat

HungaryFirst küldte be 2018. 01. 04., cs - 10:17 időpontban

Pénzbírság kifizetésére ítélték, majd további három évre eltìltották a romániai fellépésektől Petrás Jánost, a Kárpátia frontemberét. 

A hosszú, másfél éves pert a csíkszeredai ügyészség kezdeményezte, egy Csíkszeredán rendezett 2014-es koncertet követően.

"emberiesség elleni bűntettekért felelős személyek kultuszának éltetéséért, vagy fasiszta, rasszista idegengyűlölő eszmék terjesztéséért" amely a 2002-es 31-es sürgősségi kormányrendrlet előírásai alapján büntetendő.

Fotó: 24.hu

A vádiratban az áll, hogy Petrás a csíkszeredai koncerten az elcsatolt területek visszaszerzésére buzdította a nagyérdemüt, a Krim-fêlszigeten történt események mintájára, kifogásolva a Trianoni "békeszerződést", megsértve, bocskorosnak és megszállónak tituálva a román népet. 

A bírósági döntés értelmében a történtek túllépték a szabad véleménnyilvánítási törvény kereteit! A frontember nyilatkozata szerint minden magyarnak "joga" van kifejteni véleményét Trianonról. Úgy értékelte, az elveszített területeket csak békés úton, nem katonai beavatkozással kell visszahódítani. 

YouTube tartalom itt érhető el!  

Forrás: (otthon.ma)

Fotó: http://itthon.ma  Sértő a tradicionális román lábbeli?

Új hozzászólás