Célponttá teszi Makót a Hagymatikum

Szőnyi Balázs küldte be 2018. 01. 11., cs - 20:20 időpontban

A Hagymatikum bővítését követően új szállodák építése lehet a következő beruházás Makón - mondta szerdán délután Lázár János miniszter, amikor megnézte, hogy a fürdőben hol mi fog épülni.

A mostani fejlesztéssel nyereségessé válhat a makói Hagymatikum – ezt mondta többek között Lázár János miniszter tegnap, amikor Farkas Éva Erzsébet polgármester és Makovecz Benjámin, a Makona Tervezőiroda vezetőjének társaságában bejárta a tervezett beruházás helyszínét. Megírtuk, a Makovecz Imre tervei alapján 6 esztendeje épült fürdő 9,5 milliárdos kormányzati támogatást kapott, amiből családi és élményrészleg, három fedett csúszdával ellátott csúszdatorony, napozóteraszos nyári öltöző és ételudvar, valamint sportuszoda épül.

Bővítik a Hagymatikumot - látványtervek. GALÉRIA

Bővítik a Hagymatikumot - látványtervek. GALÉRIA


A város országgyűlési képviselője, mielőtt Gergely Gábor igazgató kalauzolásával, több helyi önkormányzati képviselővel együtt megnézte, mi hol fog épülni, arról is beszélt, hogy a kormánynak fontos a Makovecz-örökség. Makó az itteni épületeivel Makovecz-várossá vált, és a korábban asztalfiókban maradt tervek megvalósítására szánt központi támogatások közül a Hagymatikum bővítése részesült a legnagyobb támogatásban. Farkas Éva Erzsébet polgármester a beruházás állásáról azt a tájékoztatást adta, hogy az engedélyes tervek elkészültek, így a közbeszerzési eljárás az idei első negyedévben elindulhat.

Lázár azt is megemlítette, hogy idegenforgalmi szakemberek előrejelzése szerint ezzel a fejleszréssel Makó az elkövetkező évtizedekre komoly turisztikai célponttá válhat. Emiatt a Magyar Turisztikai Ügynökség számításai szerint akár ezer újabb szállodai férőhely megteremtésére is szükség lehet egy következő beruházás keretében.

Lázár János szerint Makó óriási lehetőséget kap a fürdő bővítésével. Fotó: Szabó Imre

Új hozzászólás