Fiataloknak is szerveznek programokat a Mátyás király emlékévben

HungaryFirst küldte be 2018. 01. 11., cs - 11:21 időpontban

A fiataloknak is szerveznek programokat a Mátyás király emlékévben -mondta Csibi Krisztina, az előkészítéssel megbízott Magyarság Házának igazgatója az M1 aktuális csatornáján csütörtök reggel.

Mint arról már egy korábbi cikkünkben is megemlékeztünk,  Mátyás király emlékévet hírdetett a nemzetpolitikai államtitkárság 2018-ra, Mátyás születésének 575-ik, trónra lépésének 560.-ik évfordulójának alkalmából. 

A programsorozat január 12-én veszi kezdetét Szeged városában, ahol olyan programokat is szerveznek, melyek a fiatalságnak kedvez. (Mi más értelme is lenne az egész rendezvénysorozatnak, ha nem a fiatalság figyelmének felkeltése a magyar történelem fontosságára - szerk.)

Ez az ünnepségsorozat a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarság együttes nagy megemlékezése kell hogy legyen Nagy királyunk tiszteletére, éppen ezen felbuzdúlva a Kincses Kolozsvár Egyesület is csatlakozott a sorozathoz, melyben egy vándorkiállítással gozdagítanák az eseményeket. 

Kolozsvár immár 26 éve mindig megünneplik Mátyás király születésnapját és a 2018-as évi Magyar Napok fő témája is Mátyás király lesz. 

Új hozzászólás