Harmincezres aktív honvédségi állomány megalkotása a cél

HungaryFirst küldte be 2018. 01. 11., cs - 13:30 időpontban

Harmincezer fős aktív magyar honvédségi állomány megalakítása a cél, ami 2026-ra el is érhető - mondta Simicskó István honvédelmi miniszter. A bejelentés csütörtökön történt Székesfehérváron, a Magyar Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoki beosztásának átadás-átvételi ceremóniáján. 

A ceremónián a parancsnoki beosztást Korom Ferenc vezérőrnagy vette át Huszár János altábornagytól, aki vezérkari főnök-helyettes lesz mostantól. 

A miniszter beszédében elmondta, húszezer fős tartalékos állományt szeretnének felállítani 2026-ig, amihez minden járásban önkéntes területvédelmi egységeket hoznának létre. 

Simicskó István elismerte, hogy a költségvetési források is meglesznek a nagyfokú létszámfejlesztéshez, hiszen 2024-re a magyar GDP 2%-át is eléri a honvédségi büdzsé, ami 1000 milliárd forint feletti összeget jelent majd. 

A tárcavezető történelmi jelentőségünek nevezte a fejlődést, majd hozzátette: a Zrínyi 2026 honvédelmi és haderő-fejlesztés program és a növekvő költségvetés lehetőségeket biztosít az egyéni felszerelésektől kezdve a legmodernebb technológiákig is beszerezzék. 

Korom Ferenc, az új parancsnok ígéretet tett, hogy a parncsnokság jól fogja szolgálni a Magyar Honvédséget és a hazát.

Új hozzászólás