A székelyek autonómiájáról szó sem lehet - Mihai Tudose

Szőnyi Balázs küldte be 2018. 01. 11., cs - 20:36 időpontban

Mihai Tudose román miniszterelnök szerdán a Realitatea TV egyik műsorában határozottan kifejtette határozott véleményét a nemrégiben lezajlott magyar politikai pártok vezetőinek találkozójáról, ahol az autonómia-elképzelések összehangolásáról írtak alá nyilatkozatot.

A miniszterelnök úgy fogalmazott:

 Nem fogja figyelmen kívül hagyni a témát, az autonómia követelések az egység helyett a folyamatos harcot generálják, és hogyha a székelyföldi intézményekre kiteszik a székely zászlót, akkor azok is lógni fognak akik kitették azt. A székelyek autonómiájáról szó sem lehet...”

Porcsalmi Bálint az RMDSZ ügyvezető elnöke Twitter bejegyzésben reagált a kormányfő kijelentésére. Porcsalmi bocsánat kérésre szólította fel a
miniszterelnököt, úgy fogalmazott, hogy “a kormányfő egy tipikusan középkori fenyegető üzenettel sértette meg a székelyföldi magyar közösséget”
De mivel, a kedves románok még kedvesebb miniszter elnöke ily primitív módon próbálja elbagatalizálni és félreérthetővé tenni a magyarok autonómia-- követelését, pont a viselkedésével fogja felhívni a figyelmet és világossá tenni mindenki számára, hogy az egész követelés jogos alapokra épül és addig rendíthetetlen, amíg be nem teljesedik!

Forrás: (Transindex.ro)

Új hozzászólás