Április 8-ra tűzte ki a választást Áder János

Szőnyi Balázs küldte be 2018. 01. 12., p - 08:45 időpontban

Áder János köztársasági elnök április 8-ra tűzte ki a választások időpontját. Korábban ezt az időpontot valószínüsítették a Fidesznél, Orbán Viktor is áprilisi választásokról beszélt korábbi nyilatkozatában. 

Hazánkban ötödik köztársasági elnökként élve az Alaptörvényben rám ruházott felelősséggel a 2018-as általános választásokat áprilisi 8-ára írom ki

A köztársasági elnök külön köszöntötte az először szavazó fiatalok százezreit és tisztelgett az első szabad választások emléke elött. 

Az április 8-i országgyűlési választáson 115 külképviseleten szavazhatnak a magyarországi lakcímmel rendelkező, de a szavazás napján külföldön tartózkodó választópolgárok. 

A 2014-es választáshoz képest 21 új külképviselet nyílt, míg három ezidő alatt bezárt.

A 2014-es parlamenti választás és a 2016-os népszavazás között nyitott meg nyitott meg a külképviselet Chicagóban (USA), Quitóban (Ecuador), Mumbaiban (India), Krakkóban (Lengyelország), Kuala Lumpur (Malajzia), Ulánbátor (Mongólia), Düsseldorf és Stuttgar (Németország), Wellington (Új-Zéland), végül Ho Si Minhben (Vietnám). 

A 2014-es választások óta három külképviselet zárt be: Nocisia (Ciprusi Köztársaság), Tallinn (Észtország) és Tripoli (Líbia).

Új hozzászólás