Az adakozó rabló, avagy a modern kori Rózsa Sándor?

Szőnyi Balázs küldte be 2018. 01. 12., p - 17:46 időpontban

Az egykori bankrabló életéről filmet forgattak, nemrég pedig Berki Krisztián​nal megnyerték a TV2 Ázsia Expressz című realityjét.

Vagány volt, híres lett. Ő az, akit mindenki ismer, olyasmit mert, amit senki előtte, és aki mindig egy lépéssel a rendőrség előtt járt. És aki minden bankrablása előtt megivott egy pohár viszkit.

A filmben Attilát Szalay Bence alakítja, ahol zűrös kamaszkort és javítóintézeti éveket  kell a szinésznek alakítania! A filmben Erdélyből kalandos körülmények között Magyarországra szökik. De az új élet nehezebbnek bizonyul, mint a régi... míg rá nem jön, miben jó igazán. Egymás után fosztja ki a postákat, bankokat, utazási irodákat. Egyre nagyobbakat kaszál, egyre éhesebb a sikerre, egyre többet akar magának, és új szerelmének (Móga Piroska). De az utolsó balhéja kudarcba fullad, és végül a régóta nyomában lihegő makacs nyomozó (Schneider Zoltán) kezei közé kerül, aki kíméletlenül szembesíti őt a tetteivel - a film gyors ismertetése is igazi kalandos, eseménydús mozinak mutatkozik. 

 

Az Ambrus-Berki duó nyerte meg a TV2 realityjét. A páros nagyon örült a győzelemnek, és Attila a vetélkedőn aratott győzelemért járó jutalom egy részét felajánlja a Dévai Szent Ferenc Alapítványnak.

Úgy gondolom, hogy nem csak elvenni kell az asztalról, néha vissza is kell tenni. A kerámiákból megélek, így már a játék kezdetén eldöntöttem, hogy amennyiben nyerek, felajánlok belőle Böjte Csabáéknak. Elvi okokból nem szívesen adok készpénzt, ezért majd megkérdezem, hogy mire van szükségük. Legyen liszt, szappan vagy bármi, szeretném személyesen kivinni Erdélybe

– mondta Ambrus Attila.

Ez szerintünk igencsak nemes és emberséges hozzáállás a Viszkistől, aki ettől függetlenül is sokszor adományoz kerámiákat, a vetélkedőn aratott győzelemért járó jutalom egy részét is felajánlja a Dévai Szent Ferenc Alapítványnak. Berkivel 10 milliót kaptak közösen, ezt a többi szereplő között osztják szét, a maradékot pedig jótékonykodásra költik.

Még szerencse, hogy ezek a magyar csírkefogók tudják, hogyan kell hőssé vállni. 

Forrás: Hungary Today

Új hozzászólás