Hivatalosan is megkapta az értesítést Magyarország a kvótaperről

Szőnyi Balázs küldte be 2018. 01. 12., p - 10:17 időpontban

Hivatalosanan is megérkezett az Európai Bizottság keresetlevele az Igazságügyi Minisztériumba  (IM) arról, hogy a testület megindítja az eljárást az Európai Bizottság elött Magyarország ellen az uniós menekültkvótáról szóló döntés elutasítása miatt - közölte az MTI -vel a tárca. 

A kötelezettségszegési eljárás elindítását megelőzően Magyarország és Szlovákia 2015 decemberében megsemmisítési keresetet indított az Európai Unió működéséről szóló szerződés vonatkozó cikke alapján Európai Tanács által az év szeptemberében elfogadott, a menedékkérők áthelyezéséről szóló határozat ellen, amely ügyben az Európai Bizottság tavaly, szeptember 6-án elutasította Magyarország keresetét, de érvényben tartotta a határozatot. 

A kötelezettségszegési eljárásról az Európai Bizottság az elmúlt évben több felszólítást is továbbított már hazánk felé.

A tavalyi év decemberében a visegrádi négyek a szolidaritás jegyében több mint 36 millió eurós támogatást ajánlottak fel, melynek elsődleges célja a líbiai határ megvédése lenne, mindezek nem lettek figyelembe véve és az eljárás hivatalosan is meg lett indítva hazánk ellen. 

Új hozzászólás