A románok kimaxolják a történelemhamisítást

HungaryFirst küldte be 2018. 01. 23., k - 14:49 időpontban

Képtelenek megbirkózni a kisebbrendűségi komplexusukkal. Olyan számháborúba kezdtek, ahol a fal adja a másikat.

Forrás: https://ezatuti.blogstar.hu

Száz év sem volt elég, hogy megjöjjön a románság esze! A zavaros történelmű, hajszálvékony gyökerű, ám annál harciasabban melldöngető szomszédság egyre kevésbé fér a bőrébe, ahogy közeledik Erdély eltulajdonításának és Románia egyesülésének centenáriuma. Az óvodás szinten historikus nagyotmondásban lassan a dák–román folytonosság ködszurkálásával sem érik be, ám a görcsös erőlködés bűzös produktuma akkor sem lehet más mint:

nettó történelemhamisítás!

A soha véget nem érő cirkusz legújabb fejezeteként a nagy tudású székelyföldi románok indítottak egyoldalú számháborút.

De legalább mi ne ködösítsünk, nézzük, mi történt pontosan! Az RMDSZ „Ezer év Erdélyben, száz év Romániában” mottójú kezdeményezésének keretében a Kovászna Megyei Művelődési Központ kiadott egy naptárt, amelyben 12 olyan Háromszéken született ember (11 magyar és 1 román személy) példáját mutatják fel, akiknek tevékenysége a románok és magyarok közeledését, békés együttélésének elmélyítését szolgálta. Céljuk annak bizonyítása, hogy az erdélyi magyarság Románia értékteremtő közössége, és ekként szeretne megmaradni. Erre aztán

Erre aztán bevörösödött a kivagyi románok feje, és szét is durrant volna tán a méregtől, ha nem találják ki az elképesztően innovatív válaszcsapást.

Kiötlötték, így a tűzijáték – egyelőre – elmaradt.

Szóval a kiváló férfiember, bizonyos Ioan Lăcătusu által vezetett „tudós és nagy tekintélyű” Kovászna-Hargita Európai Tanulmányi Központ tüstént ezer évvel tromfolt rá az RMDSZ programsorozatára, amennyiben egészen Krisztusig vezeti vissza – tán éppen közvetlenül tőle is eredezteti – a kék-sárga-piros náció történetét.

Ők is szerkesztettek egy falinaptárt, amelynek címe: „Kétezer év román megmaradás (dăinuire) és száz év visszaállított (reintregit) Románia. A Nagy Egyesülés Kovászna és Hargita megyei megteremtői”.

Ioan Lăcătuşu eszement idióta ötletgazda a sajtóhoz száguldva kifejtette, az általuk bemutatott tizenkét Kovászna és Hargita megyében született román személyiségnek nagy szerepe volt az egyesülés előkészítésében és megvalósításában. Szerinte azért volt szükség erre a kiadványra, mert sokan azt hiszik, hogy az országnak ezt a részét csak magyarok lakják. „A falinaptárral ennek ellenkezőjét bizonyítjuk” – mondta a fékevesztett Lăcătuşu, akinek a nevét minden valószínűség szerint nem írják majd aranybetűkkel a román–magyar megbékélés egyszer megszülető – ha megszülető – krónikájába.

A centenárium előjátéka egyelőre nem is őszinte, nem is szerelmetes. A tudománytalan hazugságok és az agresszív mutogatás füllesztő forróságában merül ki. Nincs új a nap alatt.

Kár érte. Hisz már az egyszeri bölcs kecskepásztor megmondta: kisstílű naptárháborúból nem lesz százéves barátság.

Forrás: ezatuti.blogstar 

Új hozzászólás