Lovas István - Amerikai hetilap: Hogyan mer az USA beavatkozni Magyarország belügyeibe?

HungaryFirst küldte be 2018. 01. 24., sze - 07:00 időpontban

Az utolsó betűjéig tisztességes, azonos mércét követelő cikkben szólítja fel a befolyásos amerikai hetilap, a US News & World Report Washingtont, hogy azonnal fejezze be durva beavatkozását a magyar belügyekbe, valamint Tillerson külügyminisztert és McMaster nemzetbiztonsági tábornokot, hogy rögvest emeljék fel a kagylót az ügyben.

Ezt a cikket ismertetjük és azt, amelyet a kéthavonta megjelenő amerikai neokon díszpéldány magazin, a The American Interestben eresztett el Magyarország ellen a magyar sajtószabadságról és általában a polgári- és szabadságjogok helyzetéről szép fizetésért hazudozó Arch Puddington a Freedom House részéről, ezúttal Orbán Viktort az ellenfeleit százával felakasztó, Amerika-barát egyiptomi elnökkel egy csónakba lökve.

Kezdjük tehát az elsőként említett írással, amelynek szerzője Peter Roff, a hetilap véleményrovatának társszerkesztője. Azzal kezdi, hogy miközben az USA tombol, amiért állítólag az oroszok beavatkoztak az amerikai elnökválasztásba Trump érdekében, kész csoda, hogy a Capitolium dombján a képviselők nem kapták magukat hadállásba azért, mert az amerikai kormány finanszírozza azokat az „aktív intézkedéseket”, amelyeknek feladatuk a Magyarországon soron következő választások befolyásolása.

Noha Magyarország „az Egyesült Államok megbízható szövetségese, a NATO tagja, ahol virágzó többpárt rendszer van”. Azon Magyarországon, ahol „a legtöbb mércével mérve a választások szabadok és tisztességesek.” Amit mutat az is, hogy a kormányzás jobbról balra, majd ismét jobbra lendült, és ahol Orbán Viktor miniszterelnök jobbközép Fidesz pártja várhatóan megtartja többségét az április 8-i választásokon. Ezek a mondatok már csak azért is szenzációsak, mert egy fősodratú nyugati médium tényt mer leírni rólunk.

Új hozzászólás