Belgiumban, Vallóniánan megállapodást írtak alá a halal piac vonatkozásában

HungaryFirst küldte be 2018. 06. 28., cs - 10:58 időpontban

500 millió potenciális fogyasztóval rendelkezik az európai és a mediterrán térség!

Azt eddig is tudtuk, hogy Belgium vezető helyen van a befogadó készségben. Ők az emberi jogok élharcosai, a szociális háló kiépítői, a demokrácia megtestesítői, a szegények védelmezői. Belgium Teréz anyát játsszik, még saját maga előtt is fejet hajt. Ez mind szépen és jól hangzik... A rengeteg jócselekedet közben ez a jótét lélek kis ország teljesen megfeledkezett önmagáról, a nemzetéről és a körülötte lévő nemzetállamok népéről... Nem. Nem megfeledkezett, hanem egyszerűen le se szarja Európa őslakosainak emberi jogait, méltóságát, akaratát… Sőt, minden eszközzel igyekszik leigázni egész Európát!!!!

Mostani legújabb agymenésükről kaptunk egy kis infót:

Belgiumban, Vallóniánan megállapodást írtak alá a halal piac vonatkozásában. Ez a megállapodás több vallón és marokkói partner között jött létre azzal a céllal, hogy a vallón vállalatok halal termékeket forgalmazzanak az európai piacon és Afrika déli területein. „500 millió potenciális fogyasztóval rendelkezik az európai és a mediterrán térség, Marokkó egy híd az észak-afrikai piacon túlra. A világon minden harmadik francia nyelvet beszélő ember muszlim, így potenciális fogyasztója a halal termékeknek.”- mondta Marc Deschamps, a Halal Club ügyvezező igazgatója. Én meghoztam a döntésem. Megyek, eszem valami finom helyi ételt, hogy ezt elfelejtsem! A kultúrát védelmezni kell! A származási országom, Belgium beteg, alázatos és felelőtlen!

Adrien Jassogne
Alliance Belga Polgári Mozgalom alapító elnöke

 

Hogy mi az a halal? Röviden:

Halál étkezésnek hívjuk az iszlám vallásban azt az étkezést, mely az iszlám megengedett ételeit fogyasztja csak.

A szó maga arra utal, ami megengedett, illetve törvényes a hagyományos iszlám jog, a Saria szerint. Gyakran használják a szót a megengedett ételekre és italokra: leggyakrabban az iszlám étkezési szabályokra utal.

A Koránban a halál a harám (azaz tiltott) ellentéte. Az iszlám jogtudományban ez a kettős elv egy bonyolultabb rendszerré fejlődött, amelynek neve “az öt döntés“: kötelező, ajánlott, közömbös, kifogásolható, ajánlott és tiltott. Az iszlám jogtudósok véleménye eltérő arról, hogy a halál ezekből az első hármat, vagy az első négyet fedi le. A legutóbbi időkben a tömegeket mozgósítani igyekvő iszlám mozgalmak és szerzők a bonyolultabb felosztás helyett a halál-harám kettőst hangsúlyozták

Tisztátalan a vér, a döghús, a sertéshús, illetve minden olyan állat, melynek karma van, illetve amely húst eszik. A Korán egyik verse szerint a zsidóknak meg van tiltva a zsír, kivéve ami az állat belén és hátán van. „Így fizetnek meg lázadozásaikért” – mondja a Korán.

(Lindzy, Libsifigyelő.hu)

Új hozzászólás