Muszlimokat nevez ki vezető poziciókba a tiszavasvári jobbikos jelölt - vasárnap időközi választás

Sebestyén Márta küldte be 2018. 09. 13., cs - 19:01 időpontban

Tiszavasváriban egyre inkább fenyegető ténnyé válik az iszlamizáció és a migránsok betelepítése, mivel a Jobbik támogatásával induló polgármesterjelölt muszlimoknak ad fontos pozíciókat az önkormányzatnál. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tiszavasváriban időközi önkormányzati választásokat tartanak vasárnap.

A polgármesteri tisztségre több jelölt is van: Szőke Zoltán a Fidesz-KDNP színeiben, míg Badics Ildikó hivatalosan függetlenként, de valójában a Jobbik támogatásával indul. Rajtuk kívül Munkácsi Mihály, Nácsáné Kalán Eszter és Rozgonyi Attila is megméretteti magát, szintén függetlenként.

Badics Ildikó, Fülöp Erik jobbikos parlamenti képviselő közeli embere. F

Fülöp Erik 2010-2018 között vezette Tiszavasvárit. Badics – aki jelenleg a település jegyzője – Zagyva György Gyula volt jobbikos országgyűlési képviselőt nevezte ki a tiszavasvári közmunkaprogram vezetőjének, miután lejárt a politikus képviselői mandátuma.

A dolog szépséghibája az, hogy Zagyva György Gyula áttért az iszlám vallásra.

A Magyar Idők még márciusban közölt információkat arról, hogy egy, a lap birtokába jutott hivatalos végrehajtói feljegyzés szerint Zagyva 2014-ben, szenteste felhívott egy végrehajtót, akit keresztény vallása miatt sértegetett, továbbá megfenyegetett és az eljárás megszüntetésére szólította fel.Amikor a férfi arra kérte, hogy beszéljenek munkaidőben, a jobbikos politikus azt válaszolta neki, hogy a karácsonyt ő már nem ünnepli, mert muszlim lett, így a szenteste számára nem létezik. Zagyva a Facebook-oldalára még 2014-ben feltöltött egy olyan fényképet, amin egy mecset előtt pózol. Mindezek tükrében elég fura, hogy a Jobbik támogatásával induló Badics Ildikó rábízta a közmunkaprogram irányítását. A helyi fideszes képviselők információi alapján Badics muszlim szimpátiája más módon is megnyilvánult.

Ő ugyanis a szintén muszlim Horváth Ádámot nevezte ki a Vasvári Hírmondó című önkormányzati újság főszerkesztőjévé,amit egy képviselőtestületi ülésen el is ismert.

Horváth Ádám a sajtóhírek alapján Eduardo Rózsa Florest követte a Magyar Iszlám Közösség alelnöki székében. Horváth Rózsa-Flores halála után tért át az iszlám hitre. Badics Ildikó jobbikos támogatással induló jelöltet tehát egyáltalán nem zavarja a muszlimok jelenléte az önkormányzatban, sőt maga nevez ki olyan embereket, akik iszlám vallásúak, így feltételezhető, hogy megválasztásával támogatná a migránsok betelepítését.

Forrás: origo.hu

Borító: Tuba Zoltán, origo

Új hozzászólás