Kitüntették Magyarországot az üldözött keresztények megsegítéséért Washingtonban

Sebestyén Márta küldte be 2018. 09. 14., p - 11:28 időpontban

Az üldözött keresztények megsegítése miatt Kereszt Népe díjjal tüntette ki Magyarországot, illetve a magyar nemzetet a Ronald Reagan elnöksége alatt 1988-ban megalakult Biztonságpolitikai Központ (CSP) amerikai elemzőintézet.

A csütörtökön Washingtonban rendezett gálavacsorán Gregg Mitchell, a Nemzetközi Vallásszabadság Kerekasztal társelnöke beszédében kiemelte Orbán Viktor magyar kormányfő bátorságát és a magyar kormány tettrekészségét az üldözött keresztények megsegítése érdekében. Mitchell hangsúlyozta, hogy Magyarország volt a világon az első, amelynek kormánya, még 2016-ban programot indított a közel-keleti keresztények megsegítésére.

A társelnök példaértékűnek nevezte a kezdeményezést, leszögezte, hogy több államnak és kormánynak is követnie kellene "a magyar modellt".

A kitüntetést Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztényekkel foglalkozó államtitkárságának vezetője vette át. Az a baj, hogy ma már a politikai korrektség jegyében sokan nem is keresztényüldözésről beszélnek, hanem etnovallási kisebbségek üldözéséről. Mi kimondjuk, hogy a keresztényeket üldözik, és a kereszténység ma a legüldözöttebb vallás a világban" – szögezte le Azbej Tristan államtitkár köszönőbeszédében.

A Közel-Keleten élő és létükben fenyegetett keresztény közösségeknek Magyarország a túlélésben segít. Megpróbálunk nem okosabbak lenni azoknál, akik ott élnek, ezért megkérdezzük őket, hogy mire és hogyan van szükségük

– folytatta Azbej Tristan.

Ismertette az iraki Telszkuf település példáját is, ahol a magyar kormány segítségével újjáépítették az Iszlám Állam nevű terrorszervezet által elüldözött több mint kilencszáz keresztény család lerombolt otthonát.

Forrás: 888.hu

Borító: wikipedia

Új hozzászólás