Orosz hírszerzési kapcsolatokkal gyanúsítják Orbánt

HungaryFirst küldte be 2018. 10. 19., p - 06:35 időpontban

Orosz hírszerzési kapcsolatokkal gyanúsítja a magyar kormányfőt és a külügyminisztert is Dmitri Gordon, ukrán újságíró, amit az egyik ukrajnai tévében és saját portálján is közölt.

Helyén kell kezelnie Ukrajnának Magyarországot, és jobb lenne, ha utánanéznének Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter orosz hírszerzési kapcsolatainak – javasolta az ukrán 112 tévé politikai műsorában és a saját hírügynökségi portálján, a Gordonon is Dmitri Gordon, ukrán újságíró. Tanácsát kiegészítette azzal, hogy ha keresik a szálakat, ő biztos abban, hogy meg is fogják találni az említett személyek orosz titkosszolgálati kapcsolatait – hangzott el a Klubrádió nemzetközi sajtószemléjében írja a Sztárklikk.

Az újságíró szerint meg kell mutatni és magyarázni a világnak, miért viselkedik Orbán Viktor úgy, ahogy. Miért jelentheti ki azt, hogy neki senki ne mondja meg, mit csináljon, hogyan vezesse az országot.

Ennek ismeretében az ukrán kormánynak sokkal merészebben kellene és lehetne visszavágnia Budapestnek. Semmi rosszat nem tett Ukrajna Magyarország számára, ezért oda kell csapni az asztalra, és visszavágni, hogy más sem szólhat bele az ukrán belügyekbe.

Gordon szerint ki kellene utasítani a magyar nagykövetet Kijevből.

Az ukrán külügyminisztériumnak pedig utána kellene néznie, milyen Orbánék viszonya Romániával, vagy milyen az emberi jogok helyzete Magyarországon.

Az orosz és angol nyelvű portál tényszerűen ismerteti az ukrán-magyar viszony elmérgesedésének stációit, tekintve az oktatási- azaz nyelvtörvényt, majd a Beregszászon, az állampolgársági eskün készült titkos videofelvételt, aminek következtében mennie kellett a magyar konzulnak Beregszászról és az ukránnak is Budapestről. Végül ismerteti azt a közvélekedést, miszerint

Orbán úgy viselkedik, mintha Kárpátalja Magyarország területéhez tartozna.

Magyarország tudomására kellene hozni, Kijev szuverenitása szent és sérthetetlen.

Forrás: gordonua.com 

Fordítás: karpathir.com

Új hozzászólás