Muszlim képviselőnő miatt estek egymásnak a politikusok

HungaryFirst küldte be 2019. 04. 15., h - 09:31 időpontban

Komoly vita alakult ki az amerikai belpolitikában republikánus és demokrata politikusok között Ilhan Omar demokrata párti képviselőnő megjegyzései miatt a 2001. szeptember 11-ei terrortámadásokkal és amerikai muszlimok helyzetével kapcsolatosan.

A képviselőházba tavaly ősszel bejutott, szomáliai gyökerű Ilhan Omar márciusban az Amerikai-Iszlám Kapcsolatok Tanácsa (CAIR) nevű emberi jogi szervezet rendezvényén a 2001. szeptember 11-i terrortámadásokkal kapcsolatban – a lángban álló ikertornyok fotója előtt – úgy fogalmazott: “néhány ember csinált valamit”.

A politikus azt fejtegette, hogy szerinte

a muszlimok másodrendű állampolgárok, és ebből elege van már.

Hozzátette: szerinte minden egyes amerikai muszlimnak elege kell, hogy legyen ebből. Ezt követően a New York Post című amerikai napilap pénteki címlapján az égő ikertornyok képével jelent meg, mellette a felirattal: “tessék, a valami”.

Ronna Romney McDaniel, a Republikánus Országos Bizottság (RNC, a párt vezető szerve) elnöke “Amerika-ellenesnek” nevezte a demokrata képviselőnőt. Donald Trump amerikai elnök pedig Twitter-oldalán olyan videofelvételt tett közzé “soha nem felejtünk”-üzenettel, amelyen többször is elhangzik Omar “néhány ember csinált valamit”-kijelentése, felváltva a terrortámadásokról készült videofelvételekkel.

Muszlim képviselőnő miatt estek egymásnak a politikusok
Ilhan Omar, fotó: AP/Tom Williams

 

Eredeti cikk: PestiSrácok

Új hozzászólás