A Krím már az oroszoké!

HungaryFirst küldte be 2019. 05. 14., k - 07:12 időpontban

Több mint öt éve már annak, hogy a Krím az erről szóló népszavazás értelmében csatlakozott Oroszországhoz. Ahogy Moszkvában és a félszigeten emlegetik, hazatért Oroszország Anyácskához. Ukrajna ugyanakkor agressziót emleget, és a világ sem ismeri el a Krímet Oroszország részének. Teszi ezt a nemzetközi jogra hivatkozva. Moszkva erre Koszovó példáját hozza fel, amelynek függetlenné válása legalább annyi kérdést vet fel, mint a Krím csatlakozása. A Nyugatot azonban ez nem érdekli, és öt éve szankciókkal sújtja Oroszországot. A Krímmel történtek kiélezték Moszkva és a Nyugat kapcsolatait is.

„S miközben a nyugati világ a Krím csatlakozása miatt bünteti Moszkvát, a félsziget látványos fejlődésnek indult. Oroszország az elmúlt öt év alatt jobban „belakta” a félszigetet, mint Ukrajna az azt megelőző 23 évben”

Hiába próbálta Ukrajna még a vizet is elzárni az ott élők elől, Oroszország gyorsan kiépítette a félszigetet végképp az országhoz csatoló infrastruktúrát. Megépült a kercsi híd, s biztosított a villany- és a vízellátás is. Kimondhatjuk, hogy a Krím szép lassan végképp orosz lesz.

„Tisztában vannak ezzel a világ vezető politikusai is. Ugyan nem mondják ki, ám a Krímet de jure nem, de facto azonban Oroszország részének tekintik”

 

 

Teljes, eredeti cikk: Stier Gábor, moszkvater.com

Új hozzászólás