„Sokszínűség - Köszönjük, nem...”! Orbán családpolitikájával riogat a német köztévé

HungaryFirst küldte be 2019. 05. 15., sze - 17:32 időpontban

Orbán családpolitikájával riogat a német köztévé, a német kommentelőknek viszont tetszik a magyar modell.

„Sokszínűség - Köszönjük, nem! Orbán Magyarországa” – ezzel a címmel osztotta meg a magyar családpolitikáról szóló videóját a német ZDF Facebook-oldalán, melyet a Mandiner vett észre és fordított le.

Vonuló honvédeket mutatva kezdi meg a hangulati alapozást a német köztelevízió anyaga. A videóban kiemelik, Orbán „nem tűr meg egyebet, mint a tradicionális családmodellt”, a másságnak nincs helye Magyarországon.

Keresztény, magyar, dolgozó – ezek a feltételei az állami támogatásnak a német televízió szerint. Beszámolnak a négygyermekes anyák szja-mentességéről és a csokról is. „Több magyar gyermek – ez a válasz a migrációra és a népességfogyásra”. Ezzel szemben a liberális vívmányokat – mint a gender szakot – beszüntetik, egész karok kényszerülnek Bécsbe költözni.

A riogatásnak szánt videó egyébként elnyerte a kommentelők többségének tetszését. „Mindenhol így kéne lennie, hogy a tradicionális családmodellt támogatják.” „Mi a probléma a hagyományos családdal??” „Helyes, köszönjük Orbán!” – így szól a három legnépszerűbb hozzászólás.

A teljes ZDF-es műsor, amelyben a riporter hölgy többek között egy hétgyermekes magyar családot és a CEU-t is felkeresi, megtekinthető itt.

Új hozzászólás