Ki Ön – Fekete István

Turi Török Tibor küldte be 2019. 05. 19., v - 22:14 időpontban

– Ki Ön?

– A keszthelyi Pantheon egyik domborműve. Fekete István a becsületes magyar nevem!

– Ön adta nekünk Matula bácsit, Tutajost, Csikaszt és a többieket? Megszerettette velünk a természetet, a vízivilágot, nádast, berket és a falusi életet.

– Közéjük születtem, gondoltam Bütyökéknek, de nektek is javatokra válik, és emberséget tanulhattok belőle.

– Rongyosra olvastam még a Téli bereket is… – Szerencsémre tucatnyi nyelvre lefordították

– Üzenem föl magának, István bátyám, azóta 10 millió könyvét adták el csak magyarul, és 14 országban szerzett rangot irodalmunknak. Jókai mellett a legolvasottabb.

– Hálás vagyok! Jó itt a kedvem a Mennyországban, de olyan jó pálinka itt sincs, amilyet a Tüskevár születésekor a Diás-szigeten ittam.

– ?

– Hát tudod, fiam, az asszony elől dugtam a fa odvába, hogy lendületet kapjon a cselekmény, hogy Tutajos ne féljen az éjszakában, mikor a Zala hídhoz kutyagol Bütyök elé. Keszthelyről hozattam, a rézangyalát!

– Szép élete volt?

– Nem mindig. A Zsellérekben leírtam a vörösterror borzalmait. Később az ávósok, mert nem húztam belőle, nagyon megvertek. Egyik szememet kiverték, szétverték a vesémet, és egy hajnalon, katonai kocsiból kidobva, a járókelők leltek rám összefagyva.

– Szent Pio atya próféciája szerint nagy jövő vár hazánkra, büszke lesz ránk Európa!

– Tudom, fiam! Találkoztam is vele! Itt fent megerősített hitében, hitemben. Karosszékben nézzük a győztes meccset, NEMSOKÁRA lefújják, legyetek csak türelemmel…

 

Turi Török Tibor

Új hozzászólás