Pokol Párizsban - Mára a festői Montmartre egy része és a La Chapelle valóságos pokollá vált

HungaryFirst küldte be 2019. 05. 26., v - 12:42 időpontban

Kosz, mocsok, kábítószerek, drogosok, utcai prostitúció, mindennapos verekedések, migránsbandák közötti leszámolások, késelések és más jellegű gyilkosságok. Maga a pokol. Hogy Párizs egyik turisták által kedvelt része — a 18. kerület — maga a pokol, azt az egyébként visszafogott és a migránsválsággal kapcsolatban a feszültséget láthatóan csillapítani akaró Le Figaro írta hétvégi nagyriportjának a címében. A Montmartre egy része és a La Chapelle valóságos pokollá vált, a Le Figaro egyáltalán nem túloz.

Pedig itt van a Montmartre világhírű művésznegyede, a XIX. és XX. századi festészet fellegvára, Toulouse-Lautrec, Van Gogh, Modigliani, Picasso egykori lakhelye és törzshelye, a világ egyik leglátogatottabb kabaréja, a világhírű Moulin Rouge. De itt található Párizs egyik legnagyobb bazilikája is, a Sacré Cœur, a mai napig a francia főváros egyik szimbólumának tekinthető.

 

 

„Amélie csodálatos élete" című film rendezője nem Párizsban forgatja a nagysikerű film 20. évfordulója alkalmából készülő dokumentumfilm-változatot, hanem vidéken. Az Amélie rendezője erről csak annyit mondott, hogy "Párizs undorító lett".

 

Eredeti, teljes cikk: alternativhirek

Új hozzászólás