"Gigatüntetés-sorozat" indul vasárnaptól az MTA miatt

HungaryFirst küldte be 2019. 05. 31., p - 08:42 időpontban

Vasárnap tüntetést tartanak az MTA mellett. A roncsok most vérszemet kaptak és gigatüntetés-sorozatba kezdenek aminek első állomása most vasárnap lesz, 14 órától. Alább pedig olvasható az olvasóik lehúzásából fröcsögő mérce összefoglalója:

Ha vasárnap sokan megyünk ki tüntetni, akkor az üzenet lehet a szervezőknek, hogy folytatni kell.

Márpedig tudjuk: igazán nagy tömeg akkor lesz az utcán, ha előtte van kint kisebb tömeg, és ha az emberek elhiszik, ezek nem fogják feladni.

Most pedig egy igazán nagy tömeg eléggé rosszul érintené a kormányt, és ezért ha csak egy hajszálnyit is, de esélyt ad az MTA megmentésére.

Egyrészt ősszel önkormányzati választások lesznek, méghozzá Budapesten és a nagyvárosokban szoros lehet az eredmény. Egy erős tüntetéssorozat nagyon rosszul jönne a kormánynak, hiszen ha nem is több százezer, de több tízezer szavazót elvihetne egy ilyen ügy, ezek a szavazók pedig városok és kerületek sorsait dönthetik el.

Másrészt a Fidesz most próbál a Néppártba visszakerülni, vagyis felfüggesztését feloldani, ezért nem nagyon akarhat balhét, hiszen ha egy CEU-szintű új ügy kirobbanna, akkor megint magyarázkodnia kéne a kormánypártnak.

Tehát ezért érdemes kimenni vasárnap délután 14 órakor a Fővám térre, hogy megüzenjük Brüsszelnek, és megüzenjük Budapestnek, meg Pécsnek, meg Szombathelynek, meg Hódmezővásárhelynek, hogy az MTA kutatóhálózatainak az MTA-nál kell maradnia, hogy megüzenjük a kutatóknak, hogy a tiltakozást tovább kell folytatni. Hátha akkor a kormány is meghallja, hogy ezt nem akarjuk.

 

Természetesen vasárnap ahogyan mindig, így ezt is élőben adja a Vadhajtások Facebook-oldalán.

 

Mérce.hu nyomán írta: Vadhajtások

Új hozzászólás