A mai ember rohan, depressziós, nincs ideje semmire és beteg. A régi parasztemberek bölcsességét fontold meg!

HungaryFirst küldte be 2019. 06. 02., v - 13:05 időpontban

A parasztemberek vidéken hosszú életűek voltak és még ma is elélnek a matuzsálemkorig. Elárulták a titkukat, és beszéltek arról, mi a “baj” a mai modern emberrel és azzal az életvitellel, amiben él.

A mai ember rohan… nincs ideje sose semmire – vallják a magyar és erdélyi parasztemberek vidéken, és a határon túli részek olyan eldugott vidékein, ahová még nem tört be a modernitás monstrum szörnyetege. Sokan kérdezik őket arról, különösen az unokáik, gyermekeik, hogy mitől ennyire boldogok, mitől ilyen hosszú életűek. Mert gyakran még a 100 éves kort is elérik, és nincs semmi bajuk. Míg a modern ember már 60 évesen kész roncs, fájnak az ízületei, refluxa van, és “kopik” az elméje, emlékezete, addig a vidéki, egészségben élő parasztember nem ritkán még 80-90 évesen is ereje teljében van.

De mi is a titka az egyszerű vidéki, parasztembereknek? Elárulták azt, ami szerintük meghosszabbítja az életet, és amit mindenkinek meg kellene fontolnia. NEM ROHANNAK… és ez nagyon fontos.

Mindig mindennek nekiszentelik az adott időt. Nem számít, hogy az mennyi… Nem kapkodnak, mert a kapkodás stresszt, idegességet szül. A folyton szorongó embert pedig nyomasztó hangulat keríti hatalmába. Aki pedig így él, annak a lelke nem teljes, nem EGÉSZ. Nem véletlenül van nekünk ugyanis az EGÉSZség szavunk… Tudni kell egészségesen élni. Nem véletlen teremtette a természet a rügyező fákat és gyümölcseiket.

Nagyon fontos, hogy minél kevesebb konzerváló ételt fogyasszunk. Így nevezik azokat az ételeket, amik konzerválják bennünk a dühöt és a szorongást, és amik tele vannak tartósítókkal, ilyen-olyan vegyi anyagokkal. Fontos továbbá, hogy tiszta szívvel éljünk, és igen is, tanuljunk meg újra az apró dolgokban is örömünket lelni.

 

A mai ember rohan, depressziós, nincs ideje semmire és beteg. A régi parasztemberek bölcsességét fontold meg!

 

A modern rohanó emberből pont ez veszett ki. Mindig nagyobbat, többet és jobbat akar… és mivel mindig lesz nagyobb, több és jobb, ezért soha nem fog elég boldog lenni soha senki ezen a világon…

 

Új hozzászólás