Taroltak a kis magyarok, 12 érmet hoztak haza a fejben számoló nebulók!

HungaryFirst küldte be 2019. 06. 24., h - 19:12 időpontban

Történelmet írtak Magyarország kis zsenijei! Három kontinens 18 országának 1500 tanulójával csapott össze számolásban országunk 40 legszorgalmasabb diákja. A kemény munka meghozta gyümölcsét: 12 éremmel, 1 különdíjjal és 2 negyedik hellyel tértek haza a nemzetközi viadalról - írta a Blikk.hu.

Szin Jázmin (10) neve már ismerősen cseng olvasóinknak: ő volt az a szegedi kislány, aki a mentális matematika junior-Európa-bajnokságon ötödik helyezést ért el fejszámolásban. Társaival együtt ezúttal a 4. Mentális Aritmetikai Olimpián bizonyíthatott Belgrádban, ahol minden várakozást felülmúló eredményt értek el a Kis Zseni Iskola növendékei, köztük Jázmin.

Mentális számolásban az ország még soha nem hozott el díjat, most pedig többet is: a szegedi Kis Zsenibe járó óvodáskorú Botond 30 számot adott össze és vont ki 0,4 másodpercenként, ezzel 3. lett, míg a veszprémi Milán az iskolások kategóriában lett szintén harmadik...

– kezdte Soós Boglárka felkészítőtanár. – 

Volt első helyezésünk is, Kata ugyanis 12 perc alatt sikeresen megküzdött 120 feladattal – büszkélkedett a tanárnő, aki szerint a gyerekeknek rendkívül nehéz dolguk volt, hiszen az idő előrehaladtával a számok mennyisége tízesével, húszasával emelkedett.

Az ősi japán számolóeszközt, az abakuszt maguk elé képzelik a gyerekek.Közben nem számolnak, csak a bal agyféltekéjük logikusan és aprólékosan dolgozik, a jobb pedig a golyók helyzetét látja. Csak a legvégén olvassák le az eredményt erről a képzeletbeli eszközről...

–magyarázta Boglárka a módszert. 

Taroltak a kis magyarok, 12 érmet hoztak haza a fejben számoló nebulók!
Zsóri Zsófia (12, balra) 3. helyezett lett, Bokor Anita(12) a legjobb tizenkettő között végzett

A Kis Zseni Iskola 23 intézménnyel rendelkezik. A mentális aritmetika a matematika egyik ága, amely a négy alapművelettel – összeadás, kivonás, szorzás, osztás – foglalkozik, miközben a bal és a jobb agyféltekét egyensúlyba hozza.

 

Írta: Séllei Noémi, Blikk.hu

Új hozzászólás