Erőszakkal betört Lampedusa-ra az embercsempész SeaWatch3 hajó...

HungaryFirst küldte be 2019. 06. 29., szo - 13:35 időpontban

Erőszakkal betört Lampedusa-ra az embercsempész SeaWatch3 hajó a parti őrség és az olasz belügyminisztérium tiltása ellenére! A hajó női kapitányát azonnal letartóztatták és embercsempészet valamint a parti őrség elleni agresszió miatt (illegális bevándorlás segítésével és a tengerjog megsértésével vádolják) el is fogják ítélni. A kapitányt akár 15 évig terjedő börtönbüntetéssel is sújthatják.

A Sea-Watch 3 két hete vett fel a fedélzetére negyven fekete-afrikai illegális bevándorlót Líbia partjainál.

Ahelyett, hogy visszavitte volna őket az észak-afrikai ország egyik kikötőjébe, inkább útnak indult és a sokkal messzebb lévő európai partokat célozta meg a holland zászló alatt tevékenykedő jármű. A bevándorlók kihalászására specializálódott hajó végül szombat hajnalban érte el az Olaszországhoz tartozó Lampedusa szigetét.

Matteo Salvini olasz belügyminiszter megtiltotta a kapitánynak, hogy a hajót a kikötőbe vigye, ám a parancsnak ellenszegülve Carola Rackete, a hajó rasztahajú kapitánya mégis úgy döntött, az olasz partiőrség hajóit kikerülve bemegy a sziget kikötőjébe és lerakja a migránsokat. A hajón lévő negyven fekete-afrikai migránst végül a regisztráció után egy lampedusai menekülttáborba vitték. A hajót egy német bevándorláspárti segélyszervezet üzemelteti, napokig köröztek arra várva, melyik uniós ország lesz az, mely megengedi majd, hogy kikössenek náluk.

 

Fordítás: VilagHelyzete

Forrás: bild.de

Új hozzászólás