Demeter Márta akár három évet is kaphat?

HungaryFirst küldte be 2019. 07. 10., sze - 13:09 időpontban

Amennyiben a T. Ház pénteken felfüggeszti a mentelmi jogát, Demeter Mártát már a jövő héten meg­gyanúsíthatják, és ha beigazolódik a hivatali visszaélés bűntette, úgy az LMP-s képviselőt akár hároméves szabadságvesztéssel is sújthatják. Demeter politikai leszámolást emleget - írta a Magyar Nemzet.

Kétségbeesett vagdalkozásba kezdett Demeter Márta, miután kiderült, hogy pénteken, a rendkívüli nyári ülésszakának utolsó napján felfüggesztheti mentelmi jogát az Országgyűlés. – Ez nem más, mint egy felségsértési per. Ebben sincs semmi újdonság vagy meglepetés, hiszen Orbán Viktor március 15-én egy beszédében megígérte, hogy jogi és egyéb eszközökkel megpróbálnak majd leszámolni minden politikai ellenfelükkel – hangoztatta az LMP-s politikus a Hírklikk.hu-nak. Közlése szerint igaza tudatában áll bármilyen eljárás, vizsgálat elé.

***

Az, hogy a képviselő most „felségsértési pert” emleget, még különösebb annak fényében, hogy Maróth Gáspárról, a Magyar Honvédség nemzeti fegyverzeti igazgatójáról, a nemzeti védelmi ipari és védelmi célú fejlesztésekért felelős kormánybiztosról is valótlanul állította, hogy egy kiképzési repülésen részt vevő gépen utazott. Amennyiben az Országgyűlés pénteken felfüggeszti a mentelmi jogát, Demeter Mártát már a következő héten gyanúsítottként idézheti a nyomozó hatóság, ha pedig beigazolódik a hivatali visszaélés bűntette, úgy a képviselőt törvény szerint akár hároméves börtönbüntetéssel sújthatja a bíróság.

Új hozzászólás