A németek fele úgy gondolja, hogy "az iszlám fenyegetést jelent"

HungaryFirst küldte be 2019. 07. 11., cs - 15:35 időpontban

"A németek ötven százaléka úgy gondolja, hogy az iszlám fenyegetést jelent" – derül ki a Bertelsmann Alapítvány Vallási monitor című legújabb tanulmányából, melyet csütörtökön tettek közzé és számol be róla a globalo-liberális EuroNews is (csodák-csodájára)... a Nyugat-Németországban élők fele, az ország keleti részében élőknek pedig az 57 százaléka tartja veszélyforrásnak az iszlámot.

A keletnémetek 30 százaléka, a nyugatiaknak pedig a 16 százaléka nem szeretné, hogy a szomszédja muszlim legyen. Az ARD megjegyzi, hogy az ország nyugati részében sokkal több muszlim él, mint az egykori NDK-ban.

Míg a kereszténységről, a zsidó vallásról, a hinduizmusról és a buddhizmusról a megkérdezettek többsége úgy vélte, hogy gazdagítják Németországot, az iszlám esetében ezt csak a válaszadók harmada gondolja így.

 

 

A tanulmány készítői figyelmeztetnek, hogy a más vallásokkal szembeni intolerancia éppen olyan káros lehet a demokráciára, mint a vallásos dogmák, és a korlátolt és elutasító nézetek veszélyt jelenthetnek a politikai kultúrára. Az alapítvány valláskutatója, Yasemin el-Menouar szerint sokan nem vallásként, hanem politikai ideológiaként tekintenek az iszlámra. Jól is teszik - tegyük hozzá - mert az iszlám nem elsősorban vallás, hanem ideológia! Sőt a napjainkban tapasztalható politikai iszlám abszolút az! (VilagHelyzete megj.)

A kutatás azt is megállapítja, hogy aki rendszeresen kerül kapcsolatba más vallások követőivel, az kevéssé idegenkedik tőlük, és inkább hajlamos az iszlámot is a társadalmat gazdagító és nem fenyegető tényezőként értékelni.

 

Világhelyzete

Új hozzászólás