Ukrajna kész együttműködni a Velencei Bizottsággal

HungaryFirst küldte be 2019. 09. 08., v - 18:52 időpontban

A parlament eljuttatja a Velencei Bizottsághoz azokat a törvénytervezeteket, melyek az alkotmányban eszközlendő módosításokra vonatkoznak – jelentette be Dmitro Razumkov.

A házelnök az 1+1 tv-csatorna egyik adásában kifejtette: a parlament a tervezeteket megküldte az Alkotmánybíróságnak, s eljuttatja a Velencei Bizottsághoz is. „Ez normális gyakorlat. Nem látok benne semmilyen problémát” – nyilatkozta Razumkov.

A pravda.ua emlékeztet: szeptember 3-án a parlament hét alkotmánymódosító elnöki törvénytervezetet postázott a taláros testületnek. Az egyik szerint a jövőben az elnök nevezhetné ki és mozdíthatná el posztjáról a Nemzeti Korrupcióellenes Bizottság, valamint az Állami Nyomozó Iroda vezetőjét. Volodimir Zelenszkij javasolja továbbá, hogy a parlamenti képviselők számát csökkentsék 300 főre, vonják meg a rendszeresen hiányzók és a mások helyett szavazók mandátumát.

Fedor Veniszlavszkij, az államfő képviselője az Alkotmánybíróságban úgy véli, hogy az elnöki módosító indítványokat a parlament harmadik ülésszakán, 2020 elején tűzhetik napirendre.

 

KISZó

Új hozzászólás