Böjte Csaba: "gyermekáldást!"

HungaryFirst küldte be 2019. 09. 09., h - 09:49 időpontban

A gyermek és a család értékéről beszélt a Pannon Televízió Szubjektív című műsorának felvételén Böjte Csaba ferences rendi szerzetes. A Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója egyebek között azt mondta, ha ő lenne az orvosa a Kárpát-medencének, vagy a magyar népnek, akkor egy szót írna arra a receptre, mégpedig azt, hogy gyermekáldás. Mint mondta, hiszi azt, hogy a gyermek orvosság lehet nagyon sok problémára a világon.

A műsorban szó esett az elvándorlásról is, ezzel kapcsolatban pedig egy különleges történetet osztott meg a Szubjektív nézőivel:

Jött egy dévai öreg néni, hogy mondjak egy misét, hogy az ő unokája Kanadában kapjon munkahelyet. Mondtam neki, hogy én ezért nem imádkozom. De megfizeti. Mondom, annyit nem tud nekem fizetni. De azért, hogy hazajöjjön és Déván munkát keressen, Erdélyben, oda valósi az unoka, letérdelek és reggelig az oltárnál magával imádkozok - teljesen ingyen - de azért, hogy ott kint gyökeret eresszen, hogy többet maga soha ne lássa az unokáját, azért nem. Hisz maga nem bántott engem, én ilyet nem kérek az Istentől. Jópofa volt a néni, nézett egy darabig, és azt mondta: tudja mit, Atya? Igaza van, többet ezért nem imádkozom én sem. Adja az Isten, hogy imádkozzunk tényleg azért, hogy drága szülőföldünkön megmaradjunk és akik elmentek, azok is jöjjenek haza...

- mesélte a ferences rendi szerzetes.

 

 

 

Új hozzászólás