Bölöni elmondta, miért cigány a román

HungaryFirst küldte be 2019. 09. 10., k - 11:11 időpontban

Bölöni László alaposan beleverte a románok orrát a saját piszkukba annak kapcsán, hogy a román futballultrák az elmúlt egy hétben a Spanyolország és a Málta elleni Eb-selejtezőn is Magyarországot és a magyarokat gyalázó rigmusokat skandáltak - az Adevărul napilap szólaltatta meg a soviniszta eszementségek kapcsán. Idézte a Főtér.hu.

Ez a neveltetés totális hiánya. Nagyon fájdalmas...

– kommentálta az eseteket Bölöni, megjegyezve: a legjobb barátja román, és sohasem mulasztja el, hogy meglátogassa, amikor Marosvásárhelyre utazik, és igencsak furcsa volna, ha egyszer csak meccsnézés közben felugrana, és elkezdené skandálni, hogy Kifelé a magyarokkal az országból! Bölöni szerint ez hatalmas gazemberség.

Nem akarom elhinni, hogy ilyen mélyre süllyedt a kulturális színvonal Romániában...

– tette hozzá keserűen. Azt is elmondta, hogy ugyanígy gondolná, ha Bulgáriában vagy Magyarországon a románokat gyaláznák.

Szörnyű, hogy ilyesmiket skandáltak a Spanyolország és Málta elleni meccseken, amelyeknek semmi közük Magyarországhoz...

– jegyezte meg. Elmesélt egy esetet is, amely azt illusztrálja, miért örvendenek a románok kevés tiszteletnek külföldön. Mint mondta, egy repülőgépes utazása alkalmával egy román utas telefonon veszekedett a barátnőjével, és olyan durván káromkodott, hogy egy idő után egy megbotránkozott honfitársa odament hozzá, és leoltotta, mondván: az utastársak nem kötelesek a személyes problémáit és a káromkodásait hallgatni.

Nos, amikor ilyen helyzeteket látok, és amikor azt hallom, hogy a Spanyolország és Málta elleni meccseken a magyarok elleni rigmusokat skandálnak, akkor megértem, miért tekintenek Európa cigányainak. És figyelem, semmi bajom a cigányokkal, de tudják, mit akarok mondani...

– mondta Bölöni. Aki, hogy jobban fájjon, azt sem mulasztotta el megjegyezni, hogy nem csupán egy szűk csoport viselkedik így, nem csupán 10-20 alak.

A dráma az, hogy Romániában milliók viselkednek és gondolkodnak így. És a környezetük ezt eltűri a részükről. Ez az, ami igazán szomorú...

– zárta kórképét Bölöni László.

 

Főtér.ro

Új hozzászólás