Lovaglás, valamint a lovas kultúra oktatása az álltalános iskolától...

HungaryFirst küldte be 2019. 09. 24., k - 13:28 időpontban

A lovaglás magával hozza a természet és az állatok szeretetét, kitartásra, felelősségre, alázatra és csapatmunkára nevel — véli Horváth Tamás, a Fidesz XVII. kerületi polgármesterjelöltje és jelenlegi alpolgármestere. Szavai egyúttal meg is magyarázzák azt, miért Rákosmente az első olyan kerület Budapesten, ahol a diákok már felvehetik a lovas kultúrát is az órarendjükbe a hagyományos tantárgyak mellé. A távlati cél persze az, hogy a mintaprogram kiterjedjen a főváros egészére és vidékre is.

Miután a hazaszeretet, a hazafias nevelés kívánalma az oktatáspolitikában is megjelent, az utóbbi években egyre népszerűbbé váló lovas sportok jelenlétére is érezhető igény van a közoktatásban...

A XVII. kerületi diákok már felvehetik a lovas kultúrát is az órarendjükbe a hagyományos tantárgyak mellé, így a lovaglás, valamint a lovas kultúra elsajátítása mellett arra is lehetőségük van, hogy a lovas hagyományaink prizmáján keresztül nyerjenek bepillantást a magyar irodalomba és történelembe, ezáltal a nemzeti kultúránkkal is mélyebben megismerkedhetnek – tájékoztatta a Magyar Nemzetet Dunai Mónika, Rákosmente fideszes országgyűlési képviselője.

A 15 éve működő lovasiskolával kapcsolatban Huszár Gábor, az intézmény ügyvezetője a Magyar Nemzetnek azt mondta, hogy kezdettől fogva fontos szempont volt a gyermekcentrikusság, és az iskoláskorúaknál fiatalabbakkal is foglalkoznak.

 

Magyar Nemzet nyomán

Új hozzászólás