"Európa még a 2015-ösnél is nagyobb bevándorlási invázió és menekültválság küszöbén áll" - figyelmeztetett Horst Seehofer

HungaryFirst küldte be 2019. 10. 07., h - 18:08 időpontban

"Európa még a 2015-ösnél is nagyobb bevándorlási invázió és "menekültválság" küszöbén áll" - figyelmeztetett a német belügyminiszter.

Horst Seehofer, német belügyminiszter görögországi és törökországi útja után nyilatkozott tegnap a Bild am Sonntag-nak. A politikus arra figyelmeztet, ha elhanyagoljuk Európa határállamainak védelmét, a 2015-ös csúcsnál is több bevándorló érkezhet ellenőrizetlenül a kontinensre.

A német belügyminiszter szokatlan őszinteséggel beszélt a migránsválság jelentette fenyegetésről:

Többet kell segítenünk az Unió külső határait felügyelő európai partnereinknek. Túl sokáig hagytuk őket magukra! Ha ezt nem tesszük meg, a 2015-öshöz hasonló, sőt nagyobb menekülthullámmal kell szembe néznünk...

Az aggodalom és figyelmeztetés sem ok nélküli:
Az ENSZ menekültügyi hivatala szerint, idén szeptemberig már több migráns érkezett tengeren Törökországból Görögországba, mint 2018 tizenkét hónapja alatt. Ugyanezen periódusban az Unió területére lépő, Törökországból induló migránsok száma, 46 ezer körül van (23%-kal több mint tavaly), és még 25 ezerre számítanak decemberig.

 

Fordítás: VilagHelyzete

Forrás: rt.com

Új hozzászólás