Az Egyenlítő környéki országokban rohamosan nő az iszlamista csoportok befolyása

HungaryFirst küldte be 2019. 10. 09., sze - 15:45 időpontban

Az Egyenlítő környéki országokban rohamosan nő a szélsőséges iszlamista csoportok befolyása. Az idei statisztikák elég erős számokat mutatnak a tavalyihoz képest. Az erőszakos incidensek és a halálos áldozatok száma már júliusban átlépte a tavalyi dupláját.

Egyre gyakoribbak az erőszakos cselekedetek: kivégzések, gyújtogatások, szexuális zaklatások, tömeges mészárlások.

Bátran kijelenthetjük, hogy az oktatás, az emberek alapvető edukációjának hiánya vezetett ide. Az egyszerűbben gondolkodó embereket könnyebb megvezetni, befolyásolni, radikalizálni.

Míg tavaly 137 erőszakos erőszakos esemény történt, melyekben 149 ember halt meg, addig az idei adatok – júliusig bezárólag – azt mutatják, hogy 191 incidensnek már 324 halottja van.

Az OCHA jelentése szerint csak idén 289 000 burkinai kényszerült elhagyni az otthonát, ezeknek a menekülteknek a nagy része azonban az országon belül maradt. Rajtuk kívül 330 000 gyermek maradt iskola nélkül, köszönhetően a 2000 bezárt, vagy lerombolt iskolaépületnek, melyekért szintén a tomboló radikálisok tehetők felelőssé. A közel 20 milliós országban a fent említett tömegeken kívül másfél millió ember nélkülöz, ez a szám pedig addig fog növekedni, míg a nemzetközileg nagyobb befolyással bíró országok nem tesznek semmit.

 

vasarnap.hu

Új hozzászólás