Sok transznemű bánja, hogy nemet váltott

HungaryFirst küldte be 2019. 10. 09., sze - 14:54 időpontban

Szilvay Gergely a Mandineren osztotta meg azt az angliai Charlie Evansről szóló videót, amelyben a nő arról beszél: mára már megbánta, hogy nemátalakító műtéten esett át. Visszaoperáltatta magát nővé, ma pedig az általa létrehozott szervezet, a The Detransition Advocacy Network segítségével segít mindazoknak, akik hozzá hasonlóan megbánták nemátalakító műtétjüket.

Mint mondja, rengeteg 19-20 éves transzneművel találkozik, akik megbánták az operációt, nemi identitászavaruk ugyanis nem múlt el, és nem tudják, mit tehetnének.

A SkyNews, aki a videót készítette, bemutatja Ruby történetét is, aki 13 éves korában kezdte fiúnak érezni magát, amiért tesztoszteron-kezelésbe kezdett, ezáltal elmélyült a hangja, valamint megnőtt a test- és arcszőrzete. Ezen a nyáron távolíttatta volna el a melleit, de kétségei támadtak, és végül a visszaváltozás mellett döntött. Ruby az interjúban leszögezi: ma csak annyit mondanak annak, aki nemi identitászavarral küszködik, hogy itt vannak hormonjaid, és kész; ő azonban szeretné, ha több lehetőséget vonultatnának fel.

A szóban forgó videó:

 

 

Teljes cikk: vasarnap.hu

Új hozzászólás