Szövetséget kötött Salvini és Berlusconi

HungaryFirst küldte be 2019. 10. 09., sze - 09:03 időpontban

Megszabadítjuk Olaszországot ettől a kormánykoalíciótól – ígérték a választóknak az olasz jobboldali pártok vezetői. Silvio Berlusconi, Matteo Salvini és Giorgia Meloni egy közös nyilatkozatban azt is deklarálták, hogy a soron következő regionális választásokon együttesen fellépve nyújtanak alternatívát a háttéralkuk eredményeként hatalomra jutó baloldali kormánnyal szemben.

Miközben a Matteo Renzi korábbi miniszterelnök által megbomlasztott olasz baloldal egyre több fronton esik egymás torkának, a három jobboldali párt minden korábbinál egységesebb fellépést ígért a választóknak, írta tegnap a liberális La Repubblica című napilap. Az olasz jobboldal két emblematikus figurája, Silvio Berlusconi exkormányfő, a jobbközép Hajrá, Olaszország! vezetője és Matteo Salvini, a bevándorlásellenes Liga első embere, illetve az Olasz Testvérek élén álló Giorgia Meloni csúcstalálkozót tartottak vasárnap Milánóban, ahol egy közös nyilatkozatban megfogadták: felszabadítják az olaszokat az állampolgárok megkérdezése nélkül hatalomra jutó baloldali kormánykoalíciótól.

Közös állásfoglalásukban a három vezető nyomatékosította: az olasz jobbközép egységesen halad a soron következő politikai és választási megméretések felé, szerintük ugyanis egyértelmű, hogy az Öt Csillag Mozgalom (M5S) és a Demokrata Párt (PD) jelenlegi koalíciója nem tarthat sokáig. A jobboldali vezetők a soron következő megméretésekkel nyilvánvalóan a középolasz Umbria régióban október 27-én esedékes regionális választásokra utaltak, amely szerepe felértékelődik annak tekintetében, hogy a háttéralkuk következtében szeptember elején felálló baloldali kormányról először mondhatnak véleményt a választók.

 

Teljes cikk: Tóth Loretta; Magyar Nemzet

Új hozzászólás