Ujhelyiék a románoknak játszanák át a kulcsfontosságú biztosjelölti pozíciót

HungaryFirst küldte be 2019. 10. 09., sze - 09:14 időpontban

A nemzetárulás újabb fejezete kezdődött el Brüsszelben azok után, hogy a nemzetközi hírű jogtudóst, Trócsányi Lászlót elgáncsolták a bővítési és szomszédságpolitikai biztosi pozíciótól Gyurcsányné és tettestársai. Mint Ujhelyi István, egyedüliként megmaradt szocialista EP-képviselő nemrégiben nemcsak beismerte, de büszkén hencegett arról egy rádióinterjúban: az EP-választásokon elbukott ellenzék azon igyekszik, hogy egyáltalán ne adja az unió magyar politikus kezébe a nemzet- és biztonságpolitikai szempontból kulcspozíciónak számító uniós portfóliót. Ujhelyiék inkább átjátszanák azt – kinek másnak, mint – a ROMÁNOKNAK.

Történelmi jelentőségű posztra, történelmi pillanatban magyar és európai szempontból a legalkalmasabb jelölt – így jellemezte a PestiSrácok korábban dr. Trócsányi László egyetemi tanár, alkotmány- és nemzetközi jogászprofesszor biztosi kinevezésének lehetőségét a bővítési és szomszédságpolitikai portfólióra.

Trócsányi igazságügyminisztersége idején bizonyította elkötelezettségét a határon túli magyar kisebbségek, így a kárpátaljai magyarok jogainak képviseletében; a tavalyi válságidőszakban emiatt is látogatott Kárpátaljára. Biztosként az uniós csatlakozási tárgyalások során nemzetközi jogi tapasztalatait felhasználva képviselhette volna a magyar kisebbségek jogait, például a szélsőségesen nacionalista ukrán politikusokkal szemben.

A jogtudós a migráció tekintetében fogalomtisztázó szerepet is vállalhatott volna, elkülönítve egymástól a bevándorló és a menekült, az őshonos és a migráns kisebbségek jogi fogalmait. Mint azt portálunk elsőként megírta, az idegenszívű Gyurcsányné és brigádja egy ócska lejárató pamflettel megvezette az unió baloldali képviselőit.

Gyurcsánynétól persze mást nem is vártunk, ismerjük a bukott baloldal proletár baszdühét. De senki nem gondolta volna, hogy a nyílt nemzetárulást lehet tovább is fokozni. Ujhelyi most tudtunkra adta: miazhogy, nagyonis.

Egészen elképesztő tájékozatlanságának és tökéletes alkalmatlanságának adta ékes bizonyítékát dr. (sic!) Ujhelyi István, aki magát faltörő kosként, harcoló vörös bikaként aposztrofálja, így törve utat Brüsszelben a saját proletár fogalmatlanságának és sutyerákságának. Az InfoRádiónak adott interjújában ugyanis, ha lehet, a nemzetárulás egy újabb dimenzióját nyitotta meg, amikor óriási sikerként beszélt arról: nem elég, hogy egy nemzetközi szinten elismert, magyar érdekeket védő nemzetközi jogászprofesszort sikeresen elgáncsolták Trócsányi személyében, és ezzel a valós szakmai érdekképviselet lehetőségét is elvették a határon túli, és különösen a kárpátaljai magyarságtól. Nem, ez Ujhelyiéknek nem volt elég. Jelenleg azon is igyekeznek, hogy megcseréljék a magyar és a román biztosoknak szánt portfóliókat. Hogy helyesen értsük: Ujhelyi doktor és a bukott ellenzék magyarellenes brigádja elérheti, hogy odaadják a bővítési és szomszédságpolitikai portfóliót a ROMÁNOKNAK.

AMI UJHELYI DOKTOR SZERINT A PIKÁNS Az interjúban egészen elképesztő módon a következőt is hozzáfűzi, hogy szerinte

...meglehetősen pikáns helyzet, hogy az egyébként kifejezetten komoly szakmai múlttal rendelkező, de hát mégiscsak az Orbán-rendszert szolgáló diplomata [értsd Várhelyi Olivér, a Fidesz-KDNP Trócsányit követő jelöltje] egy olyan területért lenne felelős, amelyben Szerbián vagy bármely más csatlakozó országon az európai értékeket, a jogállamiságot kellene számonkérnie az Európai Uniónak...

Értjük, ugye? Ujhelyi doktor szerint pikáns lenne, ha egyáltalán magyar ember lenne, aki a szomszédságpolitikáért felelhet uniós biztosként. Ujhelyi doktor szerint pikáns lenne, ha magyar biztos kérné számon az ukránokon vagy a szerbeken a kisebbségi jogokat.

 

PestiSrácok nyomán

Új hozzászólás