A magyarok kilenc arany-, hét ezüst- és öt bronzérmet szereztek a kínában rendezett maratoni kajak-kenu világbajnokságon

HungaryFirst küldte be 2019. 10. 20., v - 17:52 időpontban

A magyar küldöttség kilenc arany-, hét ezüst- és öt bronzéremmel zárta a kínai Saohszingben rendezett maratoni kajak-kenu világbajnokságot.

A magyar szövetség honlapjának beszámolója szerint a női kajak párosok vasárnapi versenyében a Czéllai-Vörös Zsófia, Csay Renáta kettős megvédte címét, mivel az elejétől kezdve komoly tempót diktált, majd a hajrája is tökéletesre sikerült. A férfi kajak párosok mezőnyében a Boros Adrián, Máthé Krisztián egység ezüstérmet nyert, a kenu párosoknál pedig Laczó Dániel és Nagy Gergely a harmadik helyen ért célba.

A magyar válogatott összesen 21 érmet nyert az ifjúsági, U23-as és felnőtt maraton világbajnokságon Kínában, ez több mint kétszer annyi, mint amennyit a második legeredményesebb nemzet gyűjtött.

A magyarok kilenc arany-, hét ezüst- és öt bronzérmet szereztek a kínában rendezett maratoni kajak-kenu világbajnokságon
Fotó: 24.hu

Tényleg elfogytak a szavak mind a magyar csapat, mind pedig a 42 évesen a 20. vb-címét megszerző Csay Renáta teljesítményére. Csay Renáta 1999-ben, Győrben szerezte élete első vb-címét, ma pedig, 20 évvel később, 42 évesen megnyerte 20. világbajnoki aranyérmét is.

Mondanunk sem kell, hogy ezzel a sportág legeredményesebb versenyzője.

 

Forrás: m4sport.hu

Új hozzászólás