Elmarasztalhatják Magyarországot, amiért nem hajlandó a bevándorlók kvóta szerinti befogadására!

HungaryFirst küldte be 2019. 11. 01., p - 09:47 időpontban

Elmarasztalhatják Magyarországot, amiért nem hajlandó a bevándorlók kvóta szerinti befogadására! Az Európai Unió Bírósága ezt javasolja.... Igen, ez az a KVÓTA, mely egyes 'csoportok' szerint nem is létezik és csak riogatás...

Nem tett eleget uniós kötelezettségeinek Magyarország, amikor elutasította az ideiglenes menekültügyi elosztási rendszert. - Ezt mondja ki az Európai Unió Bíróságának főtanácsnoki indítványa, amelyet az ítélet előtt közölnek és általában megegyezik a bíróság későbbi határozatával. - tudósít a globalista EuroNews.

A főtanácsnoki indítványt Eleanor Sharpston jegyzi és Magyarország mellett Lengyelország és a Cseh Köztársaság elmarasztalását javasolja.

A főtanácsnok szerint a Bíróságnak azt kellene megállapítania, hogy azzal, hogy ezen országok megtagadták az ideiglenes kvótarendszerben való részvételt, nem tettek eleget az uniós kötelezettségeiknek.

Az ügy 2015-re nyúlik vissza, az Európai Bizottság akkor javasolta, hogy a tagállamok osszanak szét összesen 120 ezer Olaszországba, illetve Görögországba érkező menedékkérőt, akik jogosultak a nemzetközi védelemre. (Eredetileg a javaslatban Magyarország is szerepelt, 54 ezer menedékkérőt telepítettek volna át más tagállamokba.)

Ezt mindhárom ország megtagadta nemzetbiztonsági, közrendi aggályok miatt.

A főtanácsnok szerint viszont az uniós jog nem teszi lehetővé a tagállamok számára a kötelezettségek figyelmen kívül hagyását.

A tagállamoknak a társadalmi és kulturális kohézió megőrzéséhez fűződő jogos érdekeit emellett az uniós jog szerinti kötelezettségeik teljesítésének egyoldalú és teljes megtagadásától eltérő, kevésbé korlátozó eszközök is hatékonyan megóvhatják.

- áll az indítványban.

A főtanácsnok másodszor elutasította azt érvet is, amely szerint a három alperes tagállamot a kérelmek nagy számának feldolgozása kockázatot jelentett, amely mentesítette volna őket az elosztási mechanizmusban való részvétel alól.

Az Európai Bizottság szóvivője egyelőre nem kommentálta az indítványt.

A magyar és a szlovák panaszt két éve elutasították A magyar kormány 2015 decemberében fordult az Európai Bírósághoz, hogy elérje a menekültek elosztásáról szóló javaslat megsemmisítését, amelynek értelmében Magyarországnak 120 ezer menedékkérőből 1294-et kellene befogadnia.

Az Európai Unió Bírósága 2017-ben elutasította az úgynevezett kvótaperben benyújtott keresetet.

 

VilagHelyzete

Új hozzászólás