Szkander-VB Kőváriné Istvánfi Brigitta világbajnok

HungaryFirst küldte be 2019. 11. 01., p - 10:55 időpontban

Kőváriné Ivánfi Brigitta világbajnok lett! A világklasszis magyar szkanderos a Romániában zajló szkander és paraszkander vb-n a női masters 70 kilogrammos kategóriában nem talált legyőzőre. Kőváriné Ivánfi Brigitta csütörtökön bal kézzel volt veretlen, pénteken pedig indul a jobbkezes versenyen, sőt a hétvégén a felnőtt kategóriában is asztalhoz áll.

A 2019-es világbajnokságnak Konstanca ad otthont, a világversenyen 54 ország 1210 versenyzője indult.

Kőváriné Ivánfi Brigitta egész nap ellenállhatatlanul küzdött, eljutott egészen a döntőig, ahol a brazil Rose Santost győzte le. Csabai Attila, a Magyar Szkander Szövetség elnöke adta át a súlycsoport érmeit az eredményhirdetésnél, majd így értékelt:

Brigiről tudjuk, hogy nagy küzdő. Ma ráadásul olyan szériát fogott ki, hogy nem nagyon akadt ellenfele. Fantasztikus dolog, hogy megvan a magyar küldöttség második érme, és az ráadásul arany. Brigi jobb kézzel is indul, sőt láthatjuk majd a felnőtt kategóriában is.

– összegzett az elnök. A konstancai vb-n korábban Verbóczki Luca állhatott dobogóra, miután a juniorok között jobb kézzel a harmadik helyen zárt. A csütörtöki versenynapon a para szakágban több éremesélyes is volt, de végül négy 4. helyezéssel zártak a magyarok: Budai Miklós, Farkas István, Simon Dániel és Hernyák Imre vb-pontszerzőként végzett.

 

nvesz.hu

Új hozzászólás