Az USA havonta 30 millió dollárnyi nyersolajat csempész ki Szíriából

HungaryFirst küldte be 2019. 11. 04., h - 09:35 időpontban

A jogállamiság állítólagos bajnokaként az Egyesült Államok megsérti a saját, szíriai elleni szankcióit azáltal, hogy a Damaszkusztól elfoglalt olajmezőkről nyersanyagot csempész. – mondta Maria Zaharova, az Orosz Külügyminisztérium szóvivője.

Zaharova szerint az Egyesült Államok minden hónapban 30 millió dollár nyersolajat csempészett ki Szíriából. Az üzemanyag az ország északkeleti részén található mezőktől származik, ahol az Egyesült Államok katonai jelenlétét tartja fenn, miután csapatait visszahúzta a szír-török ​​határtól, írja a TASS.

Egy nemzet, amely állandóan ismétli nyilatkozatát, miszerint ragaszkodik a demokratikus értékekhez és a jogállamisághoz a nemzetközi kapcsolatokban, olajat pumpál … az ISIL elleni harc tettetése alatt...

– mondta a tisztviselő, az Iszlám Állam (korábban IS, korábban IST) elavult nevét használva. ISIS / Isil). Az ISIL-t ez év márciusában teljesen megsemmisítette, a koalíció nyilatkozata szerint.

Az Deuf ez-Zor kormányzóság olajmezőit, az Eufratesz-folyótól keletre, az USA által támogatott kurd milíciák foglalták el, amikor kiszorították az IS haderőit. Washington nem tartja titokban illegális katonai jelenlétét a térségben annak érdekében, hogy Damaszkusz ne férhessen hozzá azokhoz a természeti erőforrásokhoz, amelyeknek a nemzetközi jog szerint minden joga őt illeti.

Az Egyesült Államok törvénytelennek tekinti a szír kormányt, és az elmúlt nyolc év során különféle eszközöket használt annak megbuktatására, a szigorú gazdasági szankciók bevezetésétől a fegyverek készítéséig és kiképzéséig, bárki, és összefogott bárkivel, aki hajlandó volt harcolni Damaszkusz ellen. Különösen ironikus az a tény, hogy az Egyesült Államok betiltotta az olajkereskedelmet Szíriával, és most onnan viszi ki az olajat – mondta Zaharova.

Új hozzászólás