Putyin: Orbán Viktor képes önálló értékítéletre is...

HungaryFirst küldte be 2019. 11. 04., h - 21:08 időpontban

Orbán Viktorról beszélt elismerően Vlagyimir Putyin orosz államfő, aki szerint a magyar miniszterelnök bölcs, pragmatikus és tapasztalt vezető. „Orbán nem hétköznapi vezető, s kiemelkedik európai kollégái közül” – mondta Orbán Viktorról Vlagyimir Putyin. Az orosz politikust Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője idézte az orosz állami televízió Rosszija 1 csatornájának adott nyilatkozatában.

Vlagyimir Putyinnak nagyon szimpatikus Orbán Viktor.

– jelentette ki Peszkov, aki azt is kiemelte, hogy az orosz államfő szerint a magyar kormányfő olyan bölcs, pragmatikus és tapasztalt vezető, aki képes önálló értékítéletre is.

Orbán nem hétköznapi vezető, s kiemelkedik európai kollégái közül – idézte Putyin véleményét Peszkov.

Figyelemre méltó, hogyan kezeli Orbán Viktor az orosz-magyar energiaügyi kapcsolatokat. Magyarországon nem beszélnek függőségről, vagy arról, hogy Oroszország politikai fegyverként használná az energiahordozókat. A magyarok pragmatikusan vásárolnak, és már fel is töltötték valamennyi föld alatti tározójukat.

– hangsúlyozta Dmitrij Peszkov.

Ismert, Vlagyimir Putyin a múlt héten tárgyalt Orbán Viktorral Budapesten, nagyon fontos ipari együttműködési megállapodásokat kötöttek, az energiaszállítás kereteit 2025-ig rögzítették – írták a PestiSrácok.

Új hozzászólás