Az USA támogatja fegyverekkel a szaúdi diktatúrát a Jemen elleni háborúhoz?!

HungaryFirst küldte be 2019. 11. 07., cs - 10:22 időpontban

Kiszivárgott felvételek bizonyítják, hogy fegyvereket, amerikai gyártású katonai járműveket szállítottak át a szaúdi diktatúra által vezetett koalíció számára a Jemen elleni háborúhoz! Ezen fegyverek és haditechnika nagy része viszont egyenesen szélsőséges iszlamista milíciák kezére került. Az egész folyamat teljesen ellentétes az USA által vállalt fegyverszállítási megállapodásokkal.

Titokban rögzítették Jemenben azokat a felvételeket a szaúdiak ellenőrzése alatt álló jemeni főváros, Aden kikötőjében, melyeken látszik, hogy friss amerikai fegyverszállítmányt parkolnak ki a koalíciós erők számára október végén, köztük az amerikai Oshkosh felfegyverzett, páncélozott járműveket, amiket MRAP néven is ismerünk.

A szaúdiak által támogatott jemeni erők több embert is letartóztattak a felvételek kikerülése és az igazság kiszivárgása miatt, hogy megtalálják a felvétel készítőjét.

Az USA támogatja fegyverekkel a szaúdi diktatúrát a Jemen elleni háborúhoz?!
AFP/Delil Souleiman

Februárban még a főáramú (sokszor Fake News) propaganda-csatorna, a CNN oknyomozása is felfedte, hogy a szaúdiaknak szállított amerikai fegyverek és járművek rendszeresen kötnek ki a helyi militáns terrorista csoportok és dzsihadisták kezében, legyen szó az al-Kaidáról vagy más testvér szervezeteiről...

A legfrissebb felvételek is azt bizonyítják, hogy sajnos semmi sem változott a korábbi leleplezések óta és azok ellenére sem, ami a terroristák nyugatról való fegyverellátását és a törvénytelen fegyverüzleteket illeti!

 

Forrás: rt.com

Fordítás: SBG Buddha; Vilaghelyzete

Új hozzászólás