Megszületett a transznemű X-Box-karakter is, lehet játszani...

Szőnyi Balázs küldte be 2019. 11. 18., h - 18:04 időpontban

Az Xbox One új fejezet nyit a transznemű közösség számára. A videojáték 2020-ra várható. A Tell Me Why lesz hivatalosan az első olyan videojáték, amely főszerepében egy transznemű férfit láthatunk a képernyőn. A játék egy ikerpárt, Alysont és Tylert követi nyomon, akik visszatérnek gyermekkori otthonukba, Alaszkába – írja a Pride.

A játék készítője, Florent Guillaume elmondása szerint az ötlet, hogy Tyler transznemű legyen, igazán természetesen jött a csapatnak.

Szerettük volna, ha ezek a karakterek, akik úgymond azonosnak születtek, különböző életet élnek, és ez volt az a szakasz a fejlesztésben, amikor eldöntöttük, hogy szeretnénk egy transznemű karaktert...

– nyilatkozta a kezdetekről Guillaume, aki mindenáron tisztelettel akart bánni Tyler karakterével.

Sok kutatást végeztünk, felvettük a kapcsolatot a transznemű közösséggel, jobban meg szerettük volna érteni az életútjukat; konzultáltunk erről a GLAAD-del, akik gyakran dolgoznak együtt médiacégekkel, hogy segítsék az LMBTQ reprezentációt. Eleinte nagyon naivak voltunk, és sok új információval szolgáltak számunkra; a segítségükkel átértelmeztük a forgatókönyvet és a karaktert is.

A készítők a transznemű színészt, August Aiden Blacket kérték fel Tyler karakterének szinkronizálására – írta a Hunhír.Info a Humen nyomán.

Új hozzászólás