Az elszakított magyarság ügyének képviseletét is elvárná Várhelyitől a Mi Hazánk Mozgalom

HungaryFirst küldte be 2019. 11. 19., k - 16:13 időpontban

Alább olvasható a nemzeti párt által kiadott közlemény.

A Mi Hazánk Mozgalom elvárja a frissen megválasztott Európai Bizottság bővítésért és szomszédságpolitikáért felelős magyar biztosától, Várhelyi Olivértől, hogy kiemelt ügyként kezelje a határainkon kívül rekedt nemzettestvéreink helyzetét!

Szerbia uniós csatlakozásával nem járhatunk úgy, mint Romániáéval, így a magyar kormány nem támogathatja azt is feltétel nélkül. A kormányzatnak először egyeztetni kell a délvidéki magyarsággal és utána megfogalmazni a támogatás feltételeit. Amennyiben ezeket Szerbia nem teljesíti, úgy Magyarországnak élnie kell a vétó jogával.

A biztosnak közben kell járnia azért, hogy végre megnyugtatóan rendeződjön az Erdélyben élő magyarság, Európa legnagyobb jogfosztott nemzeti kisebbségének ügye és a román hatalom ne korlátozza tovább a székelyek nyelv- és nemzeti szimbólum használatát, és a lehető legrövidebb időn belül engedjék szabadon a politikai koncepciós perben elítélt székely hazafiakat!

Elvárjuk a biztostól azt is, hogy gyakoroljon nyomást Ukrajnára a kisebbségek, elsősorban a kárpátaljai magyarok jogait súlyosan korlátozó nyelvtörvény azonnali eltörléséért, valamint a magyarok megfélemlítését célzó alvilági és titkosszolgálati módszerek azonnali befejezéséért.

 

A Mi Hazánk Mozgalom elnöksége

 

Új hozzászólás