A Szovjetunióba elhurcoltak emlékének ajánlotta Emmy-díját Gera Marina

Szőnyi Balázs küldte be 2019. 11. 26., k - 16:18 időpontban

Magyar győzelem is született a Nemzetközi Emmy-díj gálán hétfőn este: Gera Marinának ítélték a legjobb színésznő kategóriában a díjat. Gera Marinát a Szász Attila rendezte, Örök tél című film főszerepében nyújtott alakításáért ismerték el. Első alkalommal fordult elő, hogy Magyarországról egyáltalán jelöltek alkotást e rangos nemzetközi televíziós versenyben, amelyen az Egyesült Államokon kívül készült legjobb televíziós produkciókat ismerik el.

Az Örök tél egy 2017-ben készült magyar történelmi filmdráma, mely a második világháború végén Magyarországot megszálló szovjetek által málenkij robotra Gulag- és Gupvi-táborokba hurcolt több százezer némaságra ítélt áldozatnak állít emléket.

A kommunizmus magyar áldozatairól is megemlékezett a színésznő New Yorkban.

 

 

Jó estét! Jó reggelt, Magyarország! Ma emlékezünk meg mindazokról a magyar áldozatokról, akik a Szovjetunióban szenvedtek, így szeretném ezt a díjat az ő emléküknek ajánlani. Köszönöm apámnak – nem a biológiainak, hanem az igazinak – mindazért a kemény munkáért, amit együtt végigcsináltunk, hogy a legjobbat kihozzam a professzionális életemből. Köszönet a férjemnek, Leventének; köszönet a filmes csapatnak és a színészgárdának, a producereknek...

– mondta el köszönőbeszédében Gera Marina, aki az Emmy legjobb színésznőnek járó díját kapta meg New Yorkban az Örök tél című filmben nyújtott szerepéért.

 

MTI, Mandiner.hu

Új hozzászólás