Herényi Károly szerint részben az áldozatok tehetnek arról, hogy a kommunizmus áldozataivá váltak

Szőnyi Balázs küldte be 2019. 11. 28., cs - 17:47 időpontban

Herényi Károly, MDF-es képviselő a Klubrádióban fejtette ki nézeteit a kommunizmus áldozatairól. Elmondta, hogy szerinte részben az áldozatok felelősek azért, hogy a kommunizmus áldozataivá váltak.

Nem lehet egyenlőségjelet tenni a holokauszt és a kommunizmus áldozatai közé. Az, hogy a kommunizmus áldozatává vált valaki, az részben az ő döntése volt. Antikommunista volt, egyéb nézeteket vallott, tehát erről ő dönthetett. Ha akart, kommunista is lehetett.

Herényi arra is figyelmeztetett, hogy a két dolgot véletlenül se keverjük össze, mert a két történelmi tragédiát nem lehet egy lapon emlegetni.

Eszébe ne jusson senkinek a két dolgot összekeverni! Húsz éve más sem történik, minthogy megpróbáljuk ezt a két történelmi tragédiát egy szintre hozni, de ez - még egyszer mondom - nem egy szintű, mert az egyik egy népirtás, a másik pedig egy olyan politikai diktatúra negatív következménye és eredménye, ami a történelem folyamán sajnos előfordul, sokkal sűrűbben. A népirtás az hál' Istennek ritkább dolog. De ez nem két azonos fajsúlyú ügy, nem egy törvénybe való.

 

mandiner nyomán

Új hozzászólás