Glázer Tímea kiszáll és nem indul Borkai Zsolt székéért Győrben

Kovácsi Sándor küldte be 2019. 11. 29., p - 06:04 időpontban

Az októberi önkormányzati választáson a Demokratikus Koalíció politikusa indult Borkai Zsolt ellen az ellenzék közös jelöltjeként. A regnáló polgármesterrel szemben kezdetben nem adtak neki sok esélyt, ám a választás előtti napokban kirobbant botrány miatt rendkívül szoros lett a verseny. Borkai végül 1,5 százalékponttal legyőzte Glázert, de az eskütételét követő napon, november 8-án beadta lemondását.

A DK-s Glázer Tímea november elején még azt hangoztatta, kész az újraindulásra, de ha kell, akár egy ellenzéki előválasztáson is megméretteti magát. Azt, hogy Győrben is a budapesti főpolgármester-jelölt kiválasztásához hasonló eljárást alkalmazzanak, a Momentum vetette fel. Ám a rendelkezésre álló két hónapba ez már aligha fér bele. Glázer visszalépésével pedig végképp nem látszik, kik versenyezhetnének a posztért. A 24.hu infója  szerint a Momentum most civilekkel tárgyal, hogy előválasztás nélkül megegyezzenek egy közös jelöltben. De ha ez nem sikerül, akkor valószínűleg lesz saját jelöltjük.

Az ellenzéket sürgeti, hogy a Fidesz már két hete megnevezte jelöltjét: a kormánypárt Dézsi Csaba András kardiológust indítja.

Új hozzászólás