Két alagutat találtak a szerb-magyar határon

Kovácsi Sándor küldte be 2019. 11. 29., p - 11:49 időpontban

Egyre több a migráns a Vajdaságban, és egyre többen próbálnak meg hazánk területére szökni a műszaki határzár ellenére. Idén eddig mintegy 12 ezren akartak bejutni hazánkba, csak a múlt héten ezernél több kísérlet történt. Az embercsempészek a maffia által korábban már használt módon, a föld alatt is próbálkoznak - írta az Origo.

Új technikával próbálkoznak a migránsok – két ponton határ alatti alagutat fedeztek fel a rendőrök, Ásotthalomnál egy 34 méteres, Csikériánál egy 21,7 méteres alagutat találtak, amit a hatóságok lezártak...

– számolt be róla ugyanakkor Gulyás Gergely. Megjegyezte: a vajdasági magyar közösség részéről is aggasztó hírek érkeznek, mivel egyre több a területükön az illegális bevándorló.

A Magyar Nemzet tudósítóját több, az egykori határőrség kötelékében szolgáló felderítőtiszt arról tájékoztatta, hogy a most felfedezett két alagút közül legalább az egyik, a csikériai ott található, ahol a délszláv háború idején is felfedeztek már a zöldhatár alá vájt csempész-alagutakat. Az 1990-es években Szerbia a nemzetközi közösség blokádja alatt állt, és üzemanyagot sem szerezhettek be legálisan az olajpiacon. A szervezett bűnözők azonnal rátelepültek az üzletre, alagutakat építettek ki Magyarország és Szerbia között, és ezen át szállították a csempészett benzint, illetve dízelolajat délre. Ráadásul az akkor feltárt egyik alagútról az is kiderült, hogy még a délszláv háború előtt szeszcsempészetre használták, Szerbia felől érkezett rajta az alkohol Magyarországra.

 

Magyar Nemzet nyomán

Új hozzászólás