Kiállt hazánk mellett a volt amerikai kongresszusi képviselő

Kovácsi Sándor küldte be 2019. 12. 04., sze - 06:32 időpontban

Miközben az Egyesült Államok külpolitikai döntéshozói megkérdőjelezik Donald Trump kompetenciáit és hatásköreit, azzal már nem törődnek, hogy mennyire befolyásolják a döntéseket a különböző nemzetközi és civilszervezetek – hívja fel rá a figyelmet Ernest Istook, hajdani kongresszusi képviselő. Hasonló tendencia mutatkozik meg ráadásul Magyarország esetében, ahol egy Obama embereihez köthető szervezet szerint már nincs demokrácia, helyette viszont van antiszemitizmus. Felkavarták az állóvizet az Egyesült Államokban a Donald Trump elnök ellen irányuló alkotmányos vádeljárási -impeachment- meghallgatások. Az ügyről most Ernest Istook egykori kongresszusi képviselő írta le a véleményét, amibe beleszőtte Magyarországot is, amelyet egyben a védelmébe is vett. Istook szerint a meghallgatások során egy nagy problémára derült fény, mégpedig arra, hogy az amerikai bürokraták azt hiszik, az ő kezükben van minden hatalom. Ennek értelmében többen is az amerikai elnök ellen tanúskodtak, mert szerintük Trump cselekedetei szembe mennek az ország külpolitikájával – Istook szerint azonban pont ezeknek az embereknek kellene kicsit megnézniük, ki is dönt valójában.

A külpolitikai döntések ugyan az elnök és a kongresszus kezében vannak, de maga a külpolitikai szervezet globalista, és saját magukat feljebb valónak tartják, mint az elnököt vagy a kongresszust. A helyzetet csak tetézi, hogy sokszor nemzetközi és civilszervezetektől (NGO) kérnek segítséget, amelyeket azonban különböző érdekek vezérelnek és így próbálnak hatni az amerikai politikára. A véleménycikk írója felhívja rá az olvasók figyelmét, hogy nemrég létrejött a Transatlantic Democracy Working Group (TDWG), melynek tagjai az Obama-adminsztráció volt munkatársai és nemzetközi NGO-k, céljuk pedig fellépni a Trumpéhoz hasonló populista politikák ellen – főleg az európai porondon. A szervezet szerint az Európában terjedő populizmus veszélyezteti a nyitott határok elvét, és a migránsok sem áramolhatnak olyan szabadon – ez pedig szerintük elítélendő.

Istook szerint „meglepő" módon a TDWG-hez köze van a milliárdos spekuláns Soros Györgynek is, a szervezet pedig főként Magyarországot támadja. A TDWG vezetője, Susan Corke korábban Orbán Viktor magyar miniszterelnök ellen szólalt fel, szerinte ugyanis Magyarországon nem létezik már a demokrácia, hanem egy Orbán-vezette autokráciában élnek elnyomva az emberek. Az már csak hab a tortán, hogy Obama egykori embere szerint egész Közép-Európában Oroszország uralja és befolyásolja a kormányzatokat. Arra azonban már érdekes módon nem tért ki Corke, hogy Magyarországon több városban is ellenzéki vezetőket választottak meg ősszel, tehát a demokrácia aligha veszhetett el az országban.

Tulajdonképpen egy problémája van a TDWG-nek a magyarokhoz hasonló emberekkel, lamentál Istook, ez pedig az, hogy nem bírják elviselni, hogy valakik fel mernek lépni az Európai Unió ellen és nem engedik be fék nélkül az illegális migránsokat a kontinensre, nem adják fel a saját kultúrájukat.

Manapság már szitokszóként használják a nacionalista jelzőt, fasiszta jelentést tulajdonítanak neki, holott ez csupán a haza szeretetére vonatkozik, és annak értékeinek védelmére.

 

V4NA nyomán

Új hozzászólás