A momentumos Cseh Katalin azért van az EP-ben, hogy Magyarországnak ártson

Kovácsi Sándor küldte be 2019. 12. 05., cs - 16:17 időpontban

Cseh Katalin, a Momentum európai parlamenti (EP) képviselője, aki a napokban az ATV Egyenes Beszéd című műsorában értékelte Várhelyi Olivér kinevezését, azt nyilatkozta: "Nehezen tudom elfogadni, hogy Magyarország kapta a bővítési portfóliót" - szögezte le a politikus, aki az adás során még kétszer megismételte, nem örül Magyarország diplomáciai sikerének. Normál esetben minden egyes magyar pártnak és politikusnak üdvözölnie kellett volna az országra nézve jelentős eredményt, azonban már a döntést megelőzően látszott, erre semmi esély nincs. Dobrev Klára vezetésével a balliberális politikai elit képviselői támadásba lendültek és azért lobbiztak, hogy Várhelyi ne kaphassa meg a nagy befolyással járó tisztséget. A Demokratikus Koalíció mellett a Momentum emelkedett ki a sorból, politikusaik folyamatosan, megállás nélkül azt sugallták a hazai és a külföldi közvéleménynek, káros lenne az Európai Uniónak, ha a magyar politikus rangos posztot kapna Brüsszelben.

Cseh Katalin a műsorban kimondta azt, amit eddig még senki nem mert a balliberális elitből: nevezetesen azt, hogy nem tudja elfogadni, hogy Magyarország komoly politikai ütközetet nyert meg.

Szerintem az egy rossz döntés volt az Európai Bizottság és Ursula von der Leyen részéről, hogy nálunk hagyta a bővítési tárcát.

Végül tényleg arra jutottam, nem tudom jó szívvel azt mondani: a bizottság megszavazásával oké az, hogy Magyarországé a bővítés.

Azért vagyunk ott az Európai Parlamentben, hogy figyeljük, Várthelyi Olivér hogyan cselekszik.

Amióta a Momentum bekerült az európai döntéshozásba, politikusaik azzal vannak elfoglalva, hogyan lehetne a magyar kormányt támadni. Emlékezetes, Donáth egy lapinterjúban azzal dicsekedett, hogyan riasztották az uniós képviselőket a kormánypárti Járóka Lívia EP-alelnökségének megakadályozása érdekében. Akkor is sikertelenül.

Új hozzászólás