Magyargyalázó írás jelent meg egy ellenzéki portálon

Kovácsi Sándor küldte be 2019. 12. 20., p - 18:11 időpontban

Újabb magyargyalázó írás jelent meg az egyik ellenzéki zugportálon. A szerző Trianonon, a magyarság történelmén gúnyolódik, és arra a végkövetkeztetésre jut, hogy a magyar egy hitvány, másokat ok nélkül gyilkolászó, kollektíven bűnös nép, amelynek szégyellnie kéne magát – de legalábbis nincs mire büszkének lennie. A cikk olyan súlyos sértéseket tartalmaz, amelyek fölvethetik egy kollektív személyiségi jogi kereset lehetőségét – nyilatkozta a PestiSrácoknak Gaudi-Nagy Tamás, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője, a Tégy a magyargyűlölet ellen! elnevezésű nemzeti akció életre hívója.

Így karácsony közeledtével megszaporodnak a kereszténységet, a magyarságot sértegető irományok, fölszólamlások a balliberális végvidékeken. Valamiféle hagyománya van arrafelé, hogy belerúgjanak ünnepelni készülő honfitársaikba. Hogy miért? Rejtély. Tán az odabent feszülő gyűlölet és a külvilág áhitata, elcsendesülése közti kontraszt, a lelki magányosság, a hitetlenség, vagy mindezek elegye miatt – ki tudja? Mindenesetre ennek a lelki kórságnak egyik tünete volt például az is, hogy néhány napja Terézváros momentumos polgármestere, Soproni Tamás átlátszó ürüggyel betiltotta a keresztállítást a Nyugati téren - írták a PestiSrácok.

Valószínűleg ugyanennek a végterméke az az iromány is, amelyet a balliberális média egyik legfertelmesebb pöcegödre, a Kolozsvári Szalonna követett el néhány napja. A csaknem 50 ezer facebookos kedvelővel rendelkező zugportál cikkére Gaudi-Nagy Tamás, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője hívta föl a portál figyelmét.

Gaudi elindította a „Ne bántsd a magyart! Tégy a magyargyűlölet ellen!” névre keresztelt nemzeti akciót, amely az egyre szaporodó magyarellenes megnyilvánulásokkal szemben kíván föllépni a jog és a nyilvánosság eszközével. Az első bejelentések egyikeként hívták föl a jogvédők figyelmét az ominózus cikkre, amely „Ugyanazt a szart lapátoljuk, amit évszázadok alatt összehordtunk maguknak” címmel jelent meg.

A portál színvonaltalansága és a szóban forgó cikkből áradó döbbenetes műveletlenség fölveti a kérdést: érdemes-e egyáltalán foglalkozni az egésszel. Ám az írásra adott riasztóan sok kedvelés arra int: még olyankor is hiba lenne szőnyeg alá seperni a magyargyűlöletet, ha az a csatornák felől áramlik. Helyre kell tenni a dolgokat...

A teljes, kimerítő anyag a PestiSrácok oldalán olvasható!

Új hozzászólás