A Horthy Miklós Társaság leköszönő elnökének levele

HungaryFirst küldte be 2019. 12. 22., v - 11:52 időpontban

"Csak a nemzet!"

A HORTHY MIKLÓS TÁRSASÁG LEKÖSZÖNŐ ELNÖKÉNEK LEVELE
-Nem csak tagtársaknak-

A címek, rangok és egyéb cafrangok maguktól nem adhatják meg egy-egy ember értékét, alázat nélkül az egész semmit sem ér. Bármely címet birtokolni sokkal inkább felelősségnek kell lennie, mint kitüntetésnek. Ezért is szeretném tisztázni, hogy nem lemondtam az elnöki címemről, hanem az alapszabályunkban foglaltak szerinti 5 esztendős megbízatásom ért véget. Az újbóli megválasztásomért nem indultam – pedig valószínűleg újraválasztott volna a tagság – mert ezzel is bizonyítani akartam, hogy az egyént a tettei, cselekedetei minősítik, nem a címei, vagy akár egy elnöki megbízatás.

Meg kell adni a lehetőséget másoknak is vezetésre, mert a dolog úgy igazságos, és a Horthy Miklós Társaság eddigi életében minden előttem pozíciót betöltő elnök is csak egy-egy ciklust szolgált. Az új elnökség garancia az emeritus elöljárók munkájának folytatására. Az örökös tiszteletbeli elnöki cím elismerő és felemelő számomra, de egyszerű tagként is lehet bárkinek ötlete, elképzelése, amely ha jó, akkor azt az elnökség segítségével, meg is valósíthatja azt. Ezt, itt a Társaságban mi nem demokráciának hívjuk, hanem a közösség együttes bölcseletének.

Még egyetlen dolog, amit nem szeretnék elmulasztani!

Köszönetet szeretnék mondani kitartó társaimnak, s köszönetemben lelki-mecénásaimat említeném legelébb. Minden bölcsességüket, segítségüket és hozzám való jóakaratukat szeretettel vettem; amit lehetett, ami tőlem tellett, azt megtettem. Ám, nem hagynám utoljára az engem kevéssé kedvelőket sem, mert az a késztetés, melyet adtak, azt nekik köszönhetem. Végezetül az engem ellenzőkhöz szólnék a költő szavaival, mert az én fegyverem legyőzhetetlen:

„Minden ütésed, átkod
Hiába ellenem
Szörnyű a fegyverem:
Megbocsátok.”

Köszönöm, hogy szolgálhattam, köszönöm, hogy szolgálhattalak!

KÖSZÖNÖM!

Zetényi-Csukás Ferenc
A Horthy Miklós Társaság
leköszönő elnöke

Új hozzászólás